Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

De bedste danske true crime podcasts

Mine anbefalinger til alle true crime-nørder derude

 

Jeg har lyttet til podcasts i årevis, og selvom interessen for true crime i Danmark synes støt stigende, så synes jeg ikke, der er så mange danske true crime podcasts derude endnu. Til gengæld er dem, der er, virkelig solide og gode. De forbedrer min uge med deres ugentlige afsnit, de er respektable, dygtige og samtidig helt nede på jorden. Vigtigst af alt: de fortæller mig om de største eller mest bizarre kriminalsager.

Her er de 3, efter min mening, bedste danske true crime podcasts.

 

 

Myrdet af Richelsen og Grau

Det var en virkelig positiv overraskelse, at Richelsen og Grau i forrige uge vendte tilbage med sæson 4 af Myrdet. I podcasten gennemgår den tidligere efterforsker og nu journalist Sebastian Richelsen samt skuespiller og komiker Anders Grau seriemordere fra hele verden. Afsnittene er velresearchede, og deres kærlighed for true crime skinner tydeligt igennem. De har en god kemi, og deres små, tørre kommentarer får mig ofte til at grine – fx i nyeste afsnit da Grau i udtalte et norsk navn, og Richelsen afslappet kommenterede: ”Dér kom vist lige en tyrkisk accent”.

Podcasten er ikke kun en af de bedste danske, fordi de har spændende sager om seriemordere, både kendte og ukendte, men også på grund af Richelsen og Graus samtaler med hinanden. De er både indsigtsfulde, hyggelige og sjove. En fantastisk kombination, som jeg virkelig vil anbefale. 

Myrdet har bl.a. fortalt om David Berkowitz (Son of Sam), Ed Kemper og The Zodiac Killer. 

 

Myrdet kan høres på Podimo, og tidligere sæsoner kan også høres på Mofibo.

Læs mere om Myrdet

 

 

Third Ear: Kvinden med den tunge kuffert 

Third Ear er en virkelig god og professionel dansk podcast. De har lavet mange forskellige podcastserier, og her udpeger jeg deres nok mest kendte, Kvinden med den tunge kuffert. Den handler om en kvinde, der ikke er, hvad hun ser ud til at være. Fra venlig imødekommende klosterbeboer til storsvindler, der er svær at opspore.

Værten Krister Moltzen har en rigtig behagelig stemme, og Third Ears programmer virker altid meget faktuelle og solide. Kvinden med den tunge kuffert havde mig helt fanget, og jeg kan huske, jeg gik aftenture på Nørrebro for at gå og lytte til den. Jeg ser frem til, forhåbentligt, flere lignende serier fra dem.

Hvis du ikke har hørt Kvinden med den tunge kuffert, så smid alt, du har i hænderne, og kom i gang. Du har noget virkelig godt i vente.

 

Third Ear har bl.a. også podcastserierne Kasper Rieper Holm-sagen om storsvindleren Kasper Rieper Holm, og Farfars to liv, der handler om en familiefar med et dobbeltliv.

Third Ear kan høres, hvor end du hører dine podcasts.

Læs mere om Third Ear

 

 

 

Mørkeland

Når man tænker på danske true crime podcasts, så må Mørkeland være en af de største og mest kendte. To kvinder, Camilla og Kristine, fortæller hver om ét mord pr. afsnit, og der fortælles i et fint tempo, spændende facts og med lidt smalltalk. Værterne er almindelige mennesker med en morbid interesse ligesom os lyttere, og det er dejligt, at de ikke tager sig selv for højtideligt. Deres kommentarer virker ofte umiddelbare, og de siger det, vi lyttere kan tænke. De indrømmer også gerne, hvis der er et område indenfor fx retssystemet, de ikke ved meget om, og så inviterer de gerne eksperter ind.

Aktuelt er den ene vært, Camilla, på barsel, men de har været søde at optage en del afsnit forud, så vi lyttere ikke skal vente for længe på de gode afsnit. Jeg elsker, når der kommer nye afsnit hver mandag, og jeg ved, at rigtig mange andre danskere også gør det.

Mørkeland kan høres hvor end du hører dine podcasts.

Læs mere om Mørkeland

 

 

Del endelig dine podcastanbefalinger i kommentarfeltet.

God fornøjelse!

 

 

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg