Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

DIY: avocadoplante

Lav din egen avocadoplante

Avocadoer er smukke planter med aflange, grønne blade, og de kan blive ret store. Jeg har lavet mine egne gennem mange år, og det er virkelig let. Avocadoplanterne laver desværre ikke avocadoer til os hjemme i stuen, men den kan nydes som en fin stueplante. Planten elsker sol (dog ikke alt for meget, når solen bager, for så kan bladene blive solskoldede) og vanding når de øverste 2 cm jord er tørre.

Sådan gør du:

Du skal gå efter en avocadosten, som er stor og flot. Ikke de billige i net, der altid skuffer.

Tag forsigtigt stenen ud af avocadoen (hvis den fx tages med en kniv, og der kommer rifter og mærker på stenen, kan det være svært at spire den).

Fjern den lysebrune hinde/skræl, der er stenen. Hvis du lader hinden blive på, er det svært for spiren at bryde igennem.  

Herefter tager du stenen og vender den med den runde, lidt markerede ende nedad. Den placeres, så bunden er i vand altid. Du kan enten bruge tandstikker og stikke forsigtigt i stenen for at få den til at blive siddende i vandoverfladen, eller du kan købe nogle dimser på nettet. Pas på med ikke at sætte tandstikkerne i markeringerne i siden, da det er her, stenen på sigt vil åbne sig og spire fra.

 

 

Lad stenen stå på denne måde et lyst sted og skift vandet et par gange om ugen. Sørg for, at bunden altid er i vand.

Efter 1-3 måneder vil stenen begynde at slå rødder, og ca. 1 måned derefter vil den begynde at spire fra toppen. Når rødderne er minimum 7 cm lange, kan du plante stenen med rødderne i jord. Du lægger stenen halvt ovenpå jorden og sørger for, at rødderne er dækket af jord. Stenen på jordoverfladen vil til sidst løsne sig fra spiren og kunne fjernes.  

Træet har tendens til at blive ret ranglet i starten. Hvis du ønsker en tykkere stamme, kan du nippe nogle af de nye topskud (blade) af. På den måde bruger planten ikke energi på ny vækst, men på at gøre stammen lidt større.

 

God fornøjelse!

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg