Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Mine 4 nye sjældne planter

Fire nye planter, jeg endelig kan krydse af min ønskeliste

 

Som flere gange før har jeg købt nogle nye, sjældne planter hos den altid søde Laura, og jeg har også været heldig at få stiklinger af min veninde Sofie. Jeg har noget særligt for Philodendrons og Anthuriums velouragtige blade, og derfor er jeg glad for at byde de nye planter velkommen i samlingen. Det er desuden en kæmpe bonus, at jeg ved brug af pon oplever, at mine besværlige planter meget lettere trives (læs Min vurdering af pon).

Her kan du læse lidt om mine nye sjældne planter.

 

Philodendron Splendid

 

Philodendron Splendid

 

Philodendron Splendid 

Philodendron Splendid er ikke mindre end en hybrid mellem to af de smukkeste Philodendron, Verrucosum og Melanochrysym. Den har de klassiske let hjerteformede blade, men de er velouragtige og har lyse “vener”. 

Planten trives i lyst, inddirekte lys og høj luftfugtighed, gerne op til 80%. 

 

Philodendron Sodiroi

 

Philodendron Sodiroi

 

Philodendron Sodiroi

Sodiroi er en anden virkelig smuk og ganske sjælden Philodendron. Den har brede velourblade med sølvmarkeringer lidt lig Philodendron Brandtianum. 

 

Anthurium Warocqueanum Green Form

 

Anthurium Warocqueanum Green Form

 

Anthurium Warocqueanum Green Form

Jeg elsker Anthurium, da de har så specielle og smukke blade. Hvert blad er et lille kunstværk af dybe grønne nuancer og hvide  eller sølvfarvede striber. Warocq. har aflange, intense blade, og jeg kan ikke vente med at se min vokse sig stor. 

Anthuriums pasningsbehov er meget lig Philodendrons. Jeg oplever dog, at de er lidt mere sarte i forhold til jord. Det er vigtigt, at Anthuriums står i veldrænet jord, hvorimod Philodendrons nogle gange er lidt mere tilgivende.  

 

Anthurium Magnificum Hybrid

 

Derudover fik jeg, i anledningen af Planteværks 1 års fødselsdag, en gave af Laura. Der er tale om en Anthurium Magnificum Hybrid, som Laura selv har dyrket fra frø.

 

Syngonium Pink Splash (hedder også Red Spot)

 

Af min veninde Sofie var jeg så heldig at få en Syngonium Pink Splash, som også længe har været på min ønskeliste. Jeg er vild med farven!

 

De nye planter skal bo i mit planteskab, hvor de skal stå i pon og i høj luftfugtighed. 

 

 

Mia N

 

Hvis du har et plantespørgsmål, kan du sende dem til min Plantebrevkasse.

 

image_print

DEL

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg