Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Mine 6 nye sjældne planter

Pasningsvejledning til nye planter, jeg endelig kan krydse af min ønskeliste

 

I sidste weekend var jeg forbi en sød kvinde, Laura, der er planteekspert, og hvis planter, jeg altid kigger misundeligt efter på Instagram. Jeg købte 5 sjældne planter af hende i stiklinge- eller knoldform, og hun gav mig en 6. med gratis.

Lige nu står de i et lille væksthus i min vindueskarm, men på sigt skal de flytte ind i mit IKEA planteskab.

 

 

Nederst kan du se, hvordan planterne kommer til at se ud som voksne.

 

 

 

Anthurium Magnificum Verde og Anthurium Crystallinum

Anthurium er en smuk plantefamilie med interessante og sjældne medlemmer. Bladene er ofte lidt stive læderagtige med en velourlignende, glimtende overflade.

 

Jord: let, veldrænet jord. Jeg bruger en blanding af perlite og kokosmuld. Denne blanding bliver ikke meget våd og tung, som almindelig plantejord, men den bibeholder fugt godt, hvorfor planten er i mindre risiko for overvanding.

Lys: lyst, indirekte lys. Planter fra tropiske klimaer er vant til varme og lys, men også at stå under og iblandt andre planter og dermed få skygge. De er derfor ikke meget for direkte lys, hvorfor indirekte er optimalt. Planten kan fx placeres i et øst- eller nordvendt vindue, hvor lyset ikke er for kraftigt.

Vanding: planten skal gerne holdes fugtig, men ikke være decideret våd. Vand når toppen af jorden er tør. 

Luftfugtighed: Anthurium kan godt lide høj luftfugtighed, men den kan også godt klare den almindelige luftfugtighed, der er i danske hjem.

Gødning: Kan gødes ca. hver 6-8 uge i sommerhalvåret

Jeg har fået Magnificum Verde i knoldform med ét ganske stort og smukt blad, og Crystallinum er kun en knold med begyndende skud på.

 

 

Philodendron Florida Ghost, Philodendron Melanochrysym, Philodendron Gloriosum og Philodendron Brandtianum

Florida Ghost er en eftertragtet og sjælden plante bl.a. grundet bladenes specielle form og særligt fordi bladene kan blive hvidlige i solen. Brandtianum er en mindre sjælden plante, som jeg faktisk ikke kendte indtil for nylig. Den ligner til forveksling planten Måneskin (Scindapsus Pictus), synes jeg.

Melanochrysum og Gloriosum har længe været store ønskeplanter for mig, da de bare er så vanvittigt smukke og har lange, glimtende afrundede blade i velour-look. Jeg er dog lidt bekymret i forhold til, om jeg kan holde dem i live. Jeg har tidligere haft deres kusine, Verrucosum, og jeg kunne ikke opretholde en høj nok luftfugtighed, hvorfor den til sidst døde. Nu har jeg dog mine planteskabe, som kan skabe høj luftfugtighed, så jeg håber, det lykkes mig denne gang.

 

Jord: Philodendron er efter min erfaring ret hårdføre, når det kommer til jordblanding, men ligesom med Anthurium trives den bedst i veldrænet jord, fx min mix af perlite og kokosmuld. Der kan også iblandes pottemuld.

Lys: Lyst indirekte lys til direkte lys i perioder. Generelt anbefales lyst, indirekte lys, men jeg har erfaring med at have flere af mine philodendrons i direkte sollys, og de elsker det. Florida Ghost har brug for meget lys for at lave de hvidlige blade, men det er selvfølgelig vigtigt, de ikke solskoldes.

Vanding: Regelmæssig vanding, når den øverste jord er tørret ud

Luftfugtighed: Kan godt lide høj luftfugtighed, men behøver det absolut ikke.

Gødning: Gødes ca. hver 6.-8- uge i sommerhalvåret

 

Min nye Florida Ghost er en babyplante med hele 2-3 fine blade, som glimter i solen.

Brandtianum er en lille stikling med 2-3 begyndende blade. Den ligner slet ikke den voksne plante, men kommer lige så stille til det.

Philodendron Gloriosum og Melanochrysum har begge små, smukke blade på vej.

 

 

 

Kryds fingre for, jeg kan holde dem i live!

 

Hvis du har et plantespørgsmål, kan du sende dem til min Plantebrevkasse.

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg