Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Mit 2022-madprojekt

Fra havregryn til foccasia, halloumideller og tabouleh (opskrifter inkluderet)

 

Jeg er ikke fan af nytårsforsæt, men årsskiftet er alligevel altid en oplagt mulighed for mig at tænke over, hvad jeg gerne vil lære eller blive bedre til. Jeg elsker nemlig hele tiden at udvikle mig og blive bedre til noget. 

Svaret var, at jeg gerne vil være bedre til at lave mad. Både fordi jeg gerne vil spise mere ”rigtig” og god mad (det er så let at falde i havregrynsmøllen, når man bor alene), men også fordi jeg har en overbevisning om, at jeg er dårlig til det.

Det har klistret til mig altid, at jeg er en, der ikke kan finde ud af at lave mad. Efter jeg har haft flip med at bage alt med surdej, lave flødeboller og har mestret at lave vegetarisk ”høns” i asparges, tror jeg objektivt ikke, at beviserne for dette, er helt tydelige længere.

Derudover lider jeg af ”jeg tror, jeg dør, hvis jeg er sulten i 5 minutter”-syndromet, så det er virkelig fedt altid at have rester, jeg lige kan gøre klar, når jeg kommer hjem fra arbejde og er hangry.

2022 er derfor blevet året, hvor jeg vil lave noget mere mad. 

 

Find opskrifter under billederne

 

Opskrifter og madblogs

Jeg kunne have købt en opskriftsbog, men jeg har fundet glæde ved i stedet at søge på diverse retter og opskrifter og så printe dem ud. Jeg har særligt brugt nedenstående blogs, som er sindssygt gode. Hatten af for disse dygtige kvinder.

 

marialottes.dk

camillemaja.dk

louisesmadblog.dk

vegetariskhverdag.dk

 

Jeg har herudover også brugt enkelte opskrifter fra: anna-mad.dk, nogetiovnen.dk og valdemarsro.dk.

Tak for alle de gode opskrifter og inspiration!

 

Mine retter

Jeg kokkererer indenfor den vegetariske verden, og første ret var derfor oplagt: chili sin carne.

Det blev godt, men chilien kunne have smagt af mere, og risene var ikke min favorit. Næste gang vil jeg tilføje endnu flere krydderier, og jeg vil koge hvide ris alt for længe, så de bliver klistrede, som jeg elsker dem.

Jeg har brugt ris, spidskål, tortillachips og guacamole som tilbehør. 

 

Chili sin carne (opskrift)

Foccasia

Næste ”ret” blev at bage foccasia. Holy sh**, det var himlen i en bageform. Brødet var smagfuldt,  fugtigt og tungt på den gode måde. Jeg kom dog til at bruge lidt for meget gær, så brødet hævede meget og kastede ligesom op ud over sig selv og bageformen. Det var som om, brødet ikke vidste, det skulle være pænt til min blog (billede to herunder).

 

Foccasia med tomater (opskrift)

 

Foccasia med tomater (opskrift)

 

Asparges- og fetatærte

I opskriften skulle man bruge gedeost, men det erstattede jeg med feta. Jeg tilføjede også lidt porror og løg, som sang på sidste vers i mit køleskab. Tærten blev god, ikke fantastisk. Den kunne have brugt lidt mere smag (læs: salt).

 

Aspargestærte (opskrift)

 

Müsli og rugbrød

Jeg har derudover lavet müsli, fordi det koster ca. 1000kr kiloet i supermarkederne, og jeg spiser det hver morgen. Jeg har også bagt rugbrød. Første gang var ret fail, da jeg ikke havde smurt formen godt nok, og brødet sad fast deri. Samtidig endte jeg med med en lidt for brændt skorpe og lidt for dejet midte. Rookie mistake

Anden omgang endte jeg med noget meget lækkert brød, men det er for lyst til, jeg vil kalde det rugbrød. Hvilket er underligt, da jeg brugte samme slags mel som i første omgang. Nå, men smør på, og så taler vi ikke mere om det. Jeg havde brødet med på arbejde, og mine kolleger var vilde med det.

 

Rugbrød uden surdej (opskrift)

 

Rugbrød uden surdej (opskrift)

 

Müsli (opskrift)

 

Vegetarfrikadeller

Jeg har lavet 3 forskellige slags veggiedeller, fordi de er lette, kan spises både varme og kolde, og de giver en god umami for en vegetar. Min daglige madpakke på arbejdet er blevet markant mere luksus. 

 

Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner (opskrift)

 

Zucchini- og fetadeller (opskrift)

 

Halloumi- og gulerodsdeller (opskrift)

 

Favoritten er helt klart zucchini- og fetadellen. Konsistensen er mere flydende end de andre, men på panden får de bare den helt rette form og konsistens. Rigtig meget smag, sprøde på ydersiden. Yes sir.

 

Snader

Til dellerne har jeg lavet 3 forskellige snader (aalborgensisk for dressinger), den ene bedre end den anden. Min personlige favorit var sennepsdressingen. 

 

 

Sennepsdressing (opskrift

Myntedressing (opskrift)

Ærtedressing (opskrift)

 

Tabouleh

I går lavede jeg for første gang tabouleh. Det er en libanesisk salat bestående af bulgur, tomater, agurk, rødløg, persille og mynte. Jeg har altid elsket den og køber den ivrigt her på Nørrebro, men nu skulle jeg selv prøve. Jeg er kæmpe fan og vil helt klart lave den fast!

 

Tabouleh (opskrift)

 

Freestyle er no go

Er jeg en enkelt gang, ovenpå al denne madlavning, blevet højrøvet og har troet, jeg kunne freestyle en veggiedelle? Ja, det er jeg. Blev det en succes? Nej, det gjorde det ikke. Det blev underligt smagløst og lidt gråt i farven. 

Vigtig lærdom indtil videre: Jeg må ikke freestyle. Jeg må følge opskrifter.

 

Hvis du har forslag til gode vegetariske retter, jeg skal prøve, så send mig endelig opskrifter.

Lad os se hvad fremtiden bringer af madfiaskoer og madsejre. Hurra for madprojektet!

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg