Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Monstera Deliciosas frugter

Vidste du, at den populære stueplante laver eksotiske, velsmagende frugter?

 

Rigtig mange danske hjem indeholder en Fingerfilodendron, Monstera Deliciosa, til tider kaldet ”bloggerplanten”. Det er en smuk, stor plante med fenestrerede grønne blade. Planten er let at holde, og dens popularitet forståelig.

Men vidste du, at planten laver lækre eksotiske frugter?

Faktisk er frugterne så smagfulde, at de er en del af navnet. Monstera betyder på latinsk “monstrøs” og henviser til de store blade med fenestrationer. Deliciosa, derimod, henviser til de delicious frugter, som planten laver.  Monstera Deliciosa betyder direkte oversat ”lækkert monster”. Et navn, jeg personligt ikke ville have noget imod at have. Det har bare lidt mere umph! end Mia.

 

 

Hjemme i Danmark ser vi desværre ikke noget til frugterne, fordi vores klima er meget langt fra dens oprindelige og dertilhørende behov for sol, varme og luftfugtighed. Frugterne skulle særligt være at finde på Monstera Deliciosa i det sydlige Mexico og Mellemamerika. Endnu en grund til at rejse dertil.

Deliciosafrugten bruger lang tid på at blive moden (op mod et år), og det er vigtigt at vente med at sætte tænderne i den, til den er perfekt moden. Med et bid af en umoden frugt risikerer du dårlig mave og irritation i mund og hals grundet indholdet af oxalsyre.

 

 

Frugterne skulle eftersigende smage af en blanding af banan og ananas og være utroligt smagfuld. Nogle beskriver også smage af hindbær, mango og passionsfrugt!

Lige så godt frugten smager, lige så underlig ser den ud. Den ligner en blanding mellem en grøn majs og grankogle, og når du piller det yderste lag af, gemmer den på små, hvidlige/gullige majslignende frugtstykker, som er den spiselige del.

 

Jeg må på jagt efter den ude i den store verden.

 

Mia N

 

image_print

DEL

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg