Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Opskrift: Vegetarisk ramen

Opskrift på simpel, vegetarisk ramen (japansk nudelsuppe)

 

Jeg prøvede for første gang sidste år at bestille ramen som take away, og det smagte sindssygt godt. Kombinationen af smagfuld suppe med grønt, svampe, æg mv. er suveræn. Dog er det efter min mening MEGA dyrt at købe i København. Jeg tænkte derfor, at i forbindelse med mit madprojekt, så skulle jeg lære at lave ramen. Da jeg er vegetar, blev det naturligvis i en vegetarisk udgave.

 

 

Hvad er ramen?

Ramen er navnet på en japansk nudelsuppe indeholdende soja, ofte kød, enten spejlæg eller hårdkogte æg og diverse grøntsager. Suppen indeholder originalt japanske nudler, og det anbefales at bruge sobanudler til. Dog kan alle slags nudler bruges, og jeg kunne selv kun lige finde glasnudler. De fungerede fint. 

 

Min færdige ramen

 

Opskrift

Jeg har brugt denne fantastiske opskrift fra Vegetarisk Hverdag. Al anerkendelse går derfor til Vegetarisk Hverdag, og jeg vil takke for en let og brugbar opskrift, som førte til dejlig mad. 

Jeg har lavet minimale ændringer i ingredienslisten, blot for at bruge nogle ting, jeg allerede havde i køleskabet, eller hvad jeg nu lige kunne skaffe. Ændringerne er markeret med kursiv herunder.

 

 

Ingredienser

 • 2 æg
 • En håndfuld tørrede kantareller + 2 dl vand (valgfrit)
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 3 tsk frisk revet ingefær
 • 7,5 dl grøntsagsfond
 • 2-3 spsk soja
 • 1-2 tsk ristet sesamolie
 • 0,5-1 spsk riseddike
 • En stor håndfuld glasnudler
 • 1 gulerod og en god håndfuld spidskål
 • Sesamfrø og chiliflakes
 • Forårsløg
 • Salt, peber

 

Fremgangsmåde: Vegetarisk Hverdag

 

Det tog ca. 20 minutter at lave, og jeg følte mig som en kunstner, da jeg anrettede retten. Farverne er så fine, og det tog mig tilbage til Asien.  Der var til 2-3 portioner. Det smagte virkelig godt, og det var endda med svækket smagssans på grund af begyndende corona.

 

Min færdige ramen

 

Jeg skal HELT klart lave det igen. God fornøjelse!

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg