et bondegårdsliv i storbyen

Opskrift: Veggielasagne

Min opskrift på en god vegetarlasagne, der smager af noget

 

Selvom jeg har været vegetar i mange år efterhånden, elsker jeg stadig at finde nye opskrifter eller lave nye retter i vegetarversion. Jeg var lykkelig, da jeg lavede gode tarteletter (“høns” i asparges) i en vegetarversion, og denne veggielasagne er også højt på listen.

Jeg har lavet mange lasagner, men jeg syntes tit, de ikke smagte af nok. Denne opskrift får virkelig smagen frem, og hemmeligheden er selvfølgelig:

OST OST OST

 

 

Opskriften er fra Louises Madblog, men med egne justeringer. Jeg har ændret nogle ingredienser og fjernet spinatblandingen derfra (af ren dovenskab). Du kan sagtens udskifte grøntsagerne med andre, som du har liggende, fx knoldselleri, bladselleri, flere gulerødder, andre svampe osv. Det samme med krydderurter. Brug endelig, hvad du har. 

I nedenstående opskrift er der til to fad lasagne (6 personer), da jeg altid laver en ordentlig røvfuld, så jeg kan fryse mange stykker ned. Ingredienslisten kan sagtens halveres, så man har til ét fad lasagne til 2-4 personer.

Forberedelsestiden er ca. 15 minutter, og herefter skal lasagnen i ovnen i 35 minutter.

 

INGREDIENSER

  • ca. 10 lasagneplader
  • 125 g mozzarella (jeg bruger en kombination af frisk og revet, men det behøves ikke)
  • 1 pk. bechamelsauce (jeg køber den bare)
  • 200 g hytteost
  • 4 gulerødder
  • 2-3 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 2 squash
  • 1 aubergine
  • 100 g tomater
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • basilikum
  • timian
  • laurbærblade
  • muskatnød
  • chili
  • paprika
  • salt, peber

 

 

FREMGANGSMÅDE

Pensl dit ovnfaste fad med olie eller smør og tænd ovnen på 225 grader.

  1. Løg og hvidløg hakkes og steges i smør eller olie, indtil de er let gyldne
  2. Alle grøntsager hakkes og steges med
  3. Kom de hakkede tomater i og tilsæt derefter citronsaft, timian, revet muskatnød. Tilsæt også laurbærblade, som koger med hele og fjernes til sidst.
  4. Kog grøntsagsbouillon i ca. ½ liter vand og hæld det oveni grøntsagsblandingen
  5. Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 10 minutter
  6. Hæld al overskydende væske fra, så saucen er mere fast
  7. Smag saucen endeligt til med krydderier og salt og peber, så den er helt rigtig for dig
  8. Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter rækkefølgen: mozzarella i mindre stykker, bechamelsauce, bolognesesauce, lasagneplader, hytteost, bolognesesauce, lasagneplader, bolognesesauce, bechamelsauce og mozzarella på toppen (rækkefølgen er ikke så vigtig – så længe der er: ét lag bolognese, ét lag ost af den ene eller anden slags og ét lag lasagneplader, og der er ost på toppen, så er du i hus)
  9. Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i ca. 35 minutter.

 

 

God fornøjelse!

 

Mia N

 

DEL

Del på facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Månedens favoritter: august 2021

Solbærsaft, karamelriskager og Ballerinasmåkager er bare nogle af månedens favoritter Der er REKLAMELINKS i dette indlæg.   Ribena solbærsaft light,

Mere

Mia N

Psykolog, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 34 år og oprindeligt nordjyde fra Hjallerup og Aalborg. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på tredje år med mine to marsvin og ca. 60 planter og elsker det. Jeg er uddannet psykolog og arbejder i psykiatrien. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad.

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen