Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Philodendron Paraiso Verde

Pasningsvejledning på denne smukke lysegrønne, plettede Philodendron

 

Philodendron Paraiso Verde er en smuk plante, som jeg længe har haft mine øjne på. Den er nu nyt medlem i min plantefamilie og bor på øverste etage af mit nye planteskab. Navnet Paraiso Verde, som på spansk betyder “grønt paradis”, passer godt til den.

Jeg elsker dens blade, som er lysegrønne med forskelligfarvet variegation i form af grønne pletter og mønstre. Bladene er store og aflange, og planten kan blive rigtig stor.

 

 

Jeg købte min i Grønne Hjem Valby, som er en af mine favorit plantebutikker i København, bl.a. pga. deres ofte store udvalg af særlige og sjældne planter.

Herunder er min pasningsvejledning til Philodendron Paraiso Verde. Du vil se, at de fleste Philodendrons har en meget lignende pasningsvejledning, da de er meget ens i struktur og behov. Her er en forskel, at Paraiso Verde grundet sine smukke farver og variegation gerne må stå under vækstlys (eller i et solrigt vindue), så den beholder sit farvespil. Den må dog ikke stå i direkte lys særligt længe ad gangen, da den kan risikere solskoldning. Hilsen den brune, solskoldende plet på min Paraiso, som kom lidt for tæt på vækstlyset i planteskabet. 

 

 

PASNINGSVEJLEDNING

Jord: Paraiso Verde kan klare sig i det meste jord, men den trivesi veldrænet, løs jord, der ikke bliver for tungt og vådt. Læs eventuelt Planter for begyndere: Jord for at se den blanding, jeg typisk bruger.

Lys: Skal stå lyst, men i indirekte lys. Ved direkte lys kan den risikere solskoldning. Du kan læse mere om lysforhold i Planter for begyndere: Lys. 

Luftfugtighed: Almindelig stueluftfugtighed (40-50%) eller højere.

Gødning: Gød en gang hver anden måned i forår- og sommerhalvåret.

Vanding: Vand når de øverste 2-3 cm. af jorden er helt tørre.

Stiklinger: Det er let at tage stiklinger af Philodendron Paraiso Verde. Det er det på de fleste Philodendrons, da de har en opbygning, hvor det er let at se, hvor du skal klippe, så du får vækstpunkter med. Du kan læse mere om at tage stiklinger her, hvor jeg beskriver, hvordan du gør det på en Monstera Deliciosa. 

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg