Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Gule, sorte og krøllede blade, der falder af

Spørgsmål:

 

“Hej,
hvorfor begynder nogle af bladene (på Pilea Peperomides) af krølle sammen, bliver sorte og gule og falder derefter af?”

 

 

 (stock photo)

 

Svar:

Dette irriterende problem kender jeg godt, og svaret lægger sig meget op ad mit svar på dette spørgsmål i Plantebrevkassen. Din plante er nok bare lidt længere i processen. 

Når bladene bliver gule, krøller og/eller til sidst brune/sorte og falder af, så skyldes det næsten altid en kombination af overvanding og mangel på næring. Overvandingen kan enten skyldes, at du har vandet den for hyppigt, eller at der ikke er et fungerende dræn i potten, der sørger for, at overflødigt vand kan løbe fra. Næringsmangel kan skyldes, at planten ikke har fået gødning meget længe, eller den ikke er blevet omplantet i nyt jord længe. 

Mærk på jorden, om den er fugtig og tung og tjek om drænhullet er blokeret. Lad planten tørre ud, før du vander, og vand gerne med lidt gødning i, hvis det er længe siden, den har fået det. Derudover kan du tjekke planten for skadedyr. Misfarvninger og visnende blade kan nemlig også skyldes både spindemider og trips. Der kan du enten købe en insektspray eller lave min hjemmelavede insektgift

Der er heldigvis gode chancer for at redde din plante. 

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg