Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Hvorfor er min lyserøde plante blevet hvid?

Spørgsmål:

 

“Jeg har et gummitræ, som i hele det første års tid havde meget pinke og rødlige blade, men nu er den nærmest helt hvid i stedet. Hvad fejler den? Og kan jeg få den rød igen?”

 

 

 

Svar:

Dit gummitræ, også kaldet Ficus Elastica Ruby (ruby grundet den rødlige farve) fejler umiddelbart ikke noget. Den ser sund ud på billedet, og det er helt naturligt, at planten falmer i farveintensitet. Den kan blive helt hvidlig ligesom Ficus Elastica Tineke.

Den røde farve bliver kraftigere med solens lys, og når planten ikke får nok lys, enten fordi du har flyttet den, eller på grund af den aktuelle mørke årstid, så vil bladene blive mere hvide. Hvis du ønsker den mere rød, kan du ændre placeringen til et mere solrigt sted i dit hjem. Dog er det svært for vores planter i denne tid at få tilstrækkeligt lys. Du kan derfor også investere i grolys. 

Heldigvis er Ficus smuk både i de røde og hvide farver. 

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg