Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Ingen squash på min squashplante

Spørgsmål:

“Min squashplante ude i min have er stor og flot med blomster, men der kommer aldrig squash på den. Hvad gør jeg forkert?”

 

 

Svar:

Squashplanten er en smuk, men til tider irriterende plante, for der kommer ingen squash, medmindre blomsten bliver bestøvet, og den proces er ikke altid helt let. Squashplanten får hun- og hanblomster, og hanblomstens pollen skal hen i hunblomsten, men de to blomster viser sig ofte på forskellige tidspunkter. I langt det første stykke tid får du kun hanblomster på planten, og pludselig får du en hunblomst, men der er ikke flere hanblomster tilbage. 

Jeg er derfor sikker på, at grunden til du ikke får squash, er, at din plante ikke er blevet bestøvet. Det kræver en hunblomst, og det kræver enten manuel bestøvning af dig, eller at du har nogle dejlige hjælpsomme bier. Du gør derfor ikke noget forkert.

Jeg har sat nogle billeder ind af hhv. en han- og en hunblomst, og hvordan processen foregår. Hanblomstens pollen bestøver hunblomsten, og der vil derefter vokse en squash ud fra hunblomsten. 

 

Hunblomst til venstre, hanblomst til højre

 

Bestøvning

 

Efter bestøvning vil squashen vokse ud under hunblomsten

 

Det kan være svært at opnå bestøvning, når du kun har én squashplante, da der så ikke kommer mange blomster og deraf færre chancer for blomster af hvert køn. Øg din succesrate næste år ved at have flere planter, holde øje med blomsterne, bestøv selv eller inviter bier på besøg.

Jeg har selv ingen squash på mine squashplanter lige nu, da jeg kun har hanblomster, så jeg er med i klubben. Vi beder til squashguden.

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg