Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Min sukkulent er ranglet og skæv

Spørgsmål:

 

“Jeg har haft min sukkulent i 2 år, men den er blevet meget ranglet og læner helt ud over den ene side af potteskjuleren. Hvad er der i vejen med den? Kan jeg rette den op?”

 

 

 

Svar:

Når en sukkulent læner på den måde, skyldes det, at den får for lidt lys. Den strækker sig efter lyset og kan blive noget ranglet og sjov at se på. Sukkulenter elsker at solbade og klarer fint direkte sol. Se derfor om du kan flytte den til en mere solrig placering. Læs eventuelt dette indlæg om lysforhold. Selv hvis din plante står på en solrig placering, så kan vinduet filtrere en del lys fra, og det kan være nødvendigt med en vækstlampe. 

Nu er din plante kommet lidt for langt i “læne-processen”, men ellers kan du rotere planten, så den får lys fra forskellige vinkler og dermed retter sig op.

 

Hvis du gerne vil have den rettet op, så vil jeg anbefale enten at omplante den, hvor du planter rødderne og stammen længere nede i jorden, så du dækker for noget af stammen, eller at du skærer toppen af og planter den på ny. Her halshugger du altså din plante, og så kan du tage hovedet og lægge på fugtigt køkkenrulle eller lægge ovenpå jord, som du hele tiden holder fugtigt. Sukkulenter er overraskende gode og hurtige til at lave nye rødder. Når du har små, hvide rødder, kan du let trykke disse ned i jorden og lade planten vokse på ny.

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg