Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Sygdom i vinplante

Spørgsmål:

 

Jeg har et par vinplanter, og sidste år kom der sygevækst på en del af bladene.
I år er samme problem! Ved du hvad det er og hvordan jeg bekæmper det? (Anonym)

 

Svar:

Af hvad jeg kan se på billederne, er din vin ramt af meldug, som er en svampesygdom, der laver disse hvide belægninger på bladene. Normalt vil det sprede sig på flere blade, og bladene vil til sidst få gule pletter, blive gule og visne.
(hvis der ikke er tale om hvide, pulver-agtige pletter, men mere et slags spind, så skriv endelig igen).
Meldugsvampe kommer, når der er for fugtigt omkring planten, og der ikke er nok luftgennemstrøming. Det kan enten være, fordi de ikke får helt nok udluftning i et drivhus, eller grundet vejret i Danmark, som kan skifte fra meget varmt til meget vådt (regn) hurtigt. Det kan være svært at undgå.
Klip de mest ramte blade af. Så stopper du den værste spredning, og du skaber mere luft omkring din plante. Derefter kan du behandle bladene ved at blande ½ tsk bagepulver sammen med ca. 1 liter vand og enten spraye bladene godt på for- og bagside, eller pensle dem. Du kan også bruge Ecostyle svampefri (spray). Nogle har også succes med at bruge Rodalon, men det har jeg ikke selv prøvet.
Gør dette flere dage i træk, og så sørg for mere luftgennemstrømning. Så bør det gå i sig selv.
Jeg håber, det hjælper. En vin er så smuk en plante 🙂

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg