Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Planter for begyndere: Introduktion

Hjælp til dig, der ønsker at gå fra plantemorder til plantenørd

 

Planter er en stor del af mit liv nu, men jeg kan stadig huske for få år siden, da jeg ikke anede noget om planter. De var bare noget, der pyntede i min lejlighed i en kort (meget kort) periode, før de døde. Jeg vidste, at jeg ikke var god til at passe dem, og jeg havde heller ikke interessen for at sætte mig ind i det. Jeg har dog altid fundet dem smukke.

Planterne havde indtil for 3 år siden en begrænset levetid hos mig, da jeg ikke anede alle de ting, jeg ved om planter i dag. For eksempel: forskellen på lysforhold, hvordan man vander rigtigt, og hvor altafgørende det er, at potten, som planten er i, har et drænhul. For 3 år siden fandtes ordet spindemider eller trips heller ikke i mit vokabularium. Det var en simplere tid. Amen.

 

 

Kort efter jeg flyttede i min lejlighed i København og kom gående med en basilikum fra Netto til madlavning, sagde min plantekyndige nabo og nu veninde, at jeg da kunne plante den og sætte den på min altan. Jeg husker dagen, hvor jeg gjorde det, for jeg blev temmelig forelsket i den smukke grønne farve på min nye altan. Jeg anede ikke, at det blev starten på et plantemisbrug, og at jeg på meget kort tid ville gå fra den ene basilikum til de sammenlagt nok 100 planter, jeg har i dag (både indendørs og udendørs).

Nu er Planteværk opstået, og vi er langt forbi en “plantervention”.

 

Den basilikum, der startede det hele

 

Jeg har nu nørdet planter i et par år, og jeg har fundet ud af, at jeg har ret grønne fingre. De grønne fingre kom dog ikke af sig selv, men med min voksende interesse og viden. Det er den, jeg gerne vil dele med andre begyndende planteelskere- eller nørder.

Jeg har tidligere lavet serien ”Planter for begyndere” i mine stories på Instagram, men de flyttes nu til Planteværk, så de let kan findes på de dage, hvor din Monstera bliver ved med at få brune blade. Jeg vil lave serien nogenlunde kronologisk: fra valget af planten i butikken til almindelig pleje og vedligeholdelse.

 

 

Jeg vil hovedsageligt koncentrere mig om indendørs planter (husplanter), da det er dem, jeg ved mest om. Mine vejledninger er udelukkende fra egen erfaring med planter, og det skal understreges at jeg ikke er botaniker, biolog eller andet professionelt. Der kan derfor være fejl i mine vejledninger, og jeg lærer stadig nyt hele tiden – bl.a. af jer.

I er altid velkomne til at skrive, når I ved noget, jeg ikke gør.

 

Husk også at i kan stille spørgsmål til jeres planter i min Plantebrevkasse.

 

 

Grønne hilsner,

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg