Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Planter jeg ikke kan holde i live

En kærlig tanke til alle de bananpalmer og Pletter i luften, jeg har dræbt

 

Jeg har før skrevet om, at der findes individuel kemi med planter. Selvom jeg har opbygget en solid planteviden, er der bare nogle specifikke planter, der dør, når de bor hos mig. Der er også specifikke planter, der dør hos mine andre plantenørdende veninder. Der er ligesom bare en regel om, at én veninde ikke skal have Alocasier, for de trives ikke hos hende, og jeg skal ikke have nedenstående planter, uanset hvor meget, jeg gerne vil.

 

Pletter i luften

 

Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke kan holde følgende planter i live. Mit indtryk er, at det ofte er de lidt mindre og ”nussede” planter, som jeg ikke matcher med, da jeg nok er lidt kaotisk i min plantepleje. Jeg vander lidt hist og her, hellere for lidt end for meget, og i perioder giver jeg dem meget kærlighed, andre perioder lidt mindre. Jeg er en ustabil plantemor, og jeg indrømmer det. 

Selvfølgelig spiller andre ting ind, fx luftfugtighed i hjemmet, årstid og mængde af lys, men nedenstående planter går ligesom bare igen hos mig. Eller de går IKKE igen. De dør og forbliver døde.

 

 

Fregnefjæs

 

Fregnefjæs (Hypoestes)

Farverig, sød og lille. Fregnefjæs ér virkelig en sød plante, og jeg har derfor flere gange købt den med henblik på at hænge den i solen foran mit vindue. Det starter altid godt ud, men inden længe er den crispy, tør, visnet og død. Jeg tror, jeg vander forkert på en eller anden måde. 

 

Pletter i luften (Muehlenbeckia Complex)

Jeg elsker hængeplanter og derfor finder jeg også Pletter i luften tiltalende. Men den dør nærmest i sekundet, den kommer ind ad min dør

 

Bananpalme (Musa Acuminata, Musa Basjoo etc.)

Bananpalmen er utroligt smuk, og du kan næsten ikke finde en plante, der leder tankerne hen på tropiske jungler mere end denne. Engang havde jeg god kemi med den og lavede endda en masse babyplanter, som også trives. Pludselig var den tid ovre, og jeg kunne ikke holde liv i hverken moren eller babyerne. Ja. Det var en bananmassakre.

 

Vandrende jøde (billede taget i Plantorama)

 

Vandrende jøde (Tradescantia)

Jeg ELSKER især varianterne med lyslilla i, da det er min yndlingsfarve, og jeg vil så gerne have en vandrende jøde, der stortrives, som kunne hænge i solen og glimte, men jeg er nødt til at lade være. Jeg har forsøgt nok 3-4 gange, og hver gang bliver bladene brune, og planten dør.

 

Polkadot Begonie

 

Polkadot Begonie (Begonia Maculata)

Samme som Vandrende Jøde. Jeg elsker prikker, og prikker og planter kombineret bør være skabt til mig. Nope. IKKE skabt til mig. Død.

 

Kroton (Billede taget i Grønne Hjem)

 

Kroton (Codiaeum variegatum Petra)

For at give mig selv lidt credit, findes der ikke særligt mange mennesker med Kroton-kemi. Den er en satan.

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg