Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Sidst sete gyserfilm #2

Anbefaling af 4 gode gyserfilm:

The Den, Aftermath, The Darkness og The Toll

 

Jeg har set omtrent 20 gyserfilm over de sidste par uger, og der har været ufatteligt mange dårlige. Det gør mig ikke noget – det er en del af at være gyserfilmsentusiast. Der har dog været nogle gode ind i mellem, så dem har jeg noteret for at kunne dele herinde. Der kan nemlig være langt mellem snapsene, og det kan også være svært for en gyserfilmsnørd at finde film, h*n ikke allerede har set. Det er det i hvert fald for mig, så jeg var glad, da jeg fandt disse fire film, som jeg ikke havde set før.

 

Gode gyserfilm er efter min mening sjældent mesterværker, hvis de sammenlignes med andre filmgenrer, men indenfor sin egen horrorgenre, er nedenstående gode og absolut værd at se.

Værsgo!

 

The Den (2013)

Genre: Horror, mystery, thriller

Kan ses på: Aktuelt ikke på nogen danske streamingtjenester

IMDB: The Den

 

 

The Den omhandler Elizabeth, en ung kvinde, der undersøger andres webcamvaner via programmet The Den (ala Chatroulette). Hun chatter og webcammer med mange fremmede og oplever alt, hvad det indebærer af sjove interaktioner (og dick pics). Det hele tager dog en uhyggelig drejning, da hun er vidne til et mord online. 

Filmen fungerer, og den underholdt mig hele vejen igennem. Hovedpersonen og birollerne er ikke vildt likeable, men de er troværdige nok til, at man køber historien. The Den er ikke uhyggelig på spøgelsesmåden, men mere på den anspændte, stalkermåde (flotte ord, jeg har opfundet).

Ganske god og kan anbefales.

 

 

 

Aftermath (2021)

Genre: Horror, drama, mystery

Kan ses på: Netflix

IMDB: Aftermath

 

 

Et ungt par med knas i forholdet køber et hus sammen for at starte forfra. Huset er økonomisk et kup, men det er der selvfølgelig en grund til. Parret kender til huset, da den mandlige hovedperson Shawn via sit arbejde i et rengøringsfirma har gjort rent efter et blodigt mord og selvmord der. Det er den klassiske fortælling om et hus, der ikke glemmer, og skumle lyde og uhyggeligt tynde hænder, der dukker op bag den åbne dør. Og den fungerer! 

De to hovedroller spiller godt, og den er uhyggelig ind i mellem. Slutningen er efter min mening vag og lidt melodramatisk, men det er gyserfilmsslutninger ofte.

Stadig en rigtig god film.

 

 

 

 

The Darkness (2016)

Genre: Horror, thriller

Kan ses på: Blockbuster (til leje), Viaplay (til leje)

IMDB: The Darkness

 

 

Kevin Bacon har det med at dele vandene lidt, men jeg er fan. Derfor var jeg nødt til at se The Darkness, da jeg opdagede, at han var med deri. Filmen omhandler ham og hans familie, der efter en familieudflugt til Grand Canyon har en uhyggelig souvenir med hjem. Særligt deres autistiske søn Michael begynder at opføre sig underligt, men alle medlemmerne af familien oplever underlige lyde, vandhaner, der tænder af sig selv og klamme, sorte håndaftryk. 

Overordnet er filmen ikke vildt uhyggelig, men den fungerer alligevel og er værd at se. Den ville dog være bedre uden slutningen, som trækker filmen ned. Gå evt. på toilettet i de sidste 15 minutter.

 

 

 

 

The Toll (2020)

Genre: Horror, thriller

Kan ses på: Aktuelt ikke på nogen danske streamingtjenester

IMDB: The Toll

 

 

Jeg er virkelig glad for, jeg faldt over denne lille perle, som jeg aldrig havde hørt om. The Toll fangede mig fra start til slut, og selvom slutningen igen er lidt vag, så var den både uhyggelig og underholdende, og der var et fedt twist.

The Toll handler om Cami, der tager en Uber-agtig bil ud på en lang køretur om natten til sin far. Chaufføren Spencer opfører sig underligt og akavet, og hun bliver mere og mere utryg. Da bilen og begge deres telefoner pludselig ikke virker ude i mørket kl. 3 om natten, er der dog mere end bare Spencer, der gør hende utryg. I filmen er der en blanding af forfølgelsesuhygge og timeloop-stemning, og begge hovedpersoner spiller meget troværdigt. Det mest spændende er egentligt ikke selve uhyggens hovedperson, The Toll Man, men i stedet samspillet mellem Cami og Spencer.

Se den! (og læg mærke til hvor meget hovedpersonen Cami (Jordan Hayes) ligner hovedpersonen i I Spit on Your Grave (2010). Er det bare mig?)

 

 

 

Hvis du sidder med en god gyserfilmsanbefaling, så skriv endelig!

 

Mia N

image_print

DEL

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg