Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Tag med mig i plantecenter: Gartneren i Nonnebo

Et plantecenter på Fyn, som jeg altid lige skal forbi, når jeg kører hjem til Nordjylland

 

Indlægget er ikke sponsoreret, og jeg har selv taget billederne.

Det er kun et par år siden, jeg første gang hørte om plantecenteret Gartneren i Nonnebo på Fyn i diverse plantegrupper på Facebook. Stedet blev omtalt hyppigt og i positive vendinger, særligt i forhold til deres udvalg af mere sjældne stueplanter.

Jeg bor i København, så Langeskov er ikke lige min naboby, men jeg kører heldigvis forholdsvis tit tværs over landet, når jeg skal hjem til Nordjylland. Dér er Gartneren i Nonnebo nu blevet en af mine faste favoritstop på turen.

 

 

Jeg har været der på forskellige årstider, og hver gang er det en ny, spændende oplevelse. I vinters var der fx en stor ”bland selv-buffet” af tørrede blomster, grankugler mv. til juledekorationer, som jeg selvfølgelig sprang hovedkulds ombord i. Det første til fine juledekorationer til hele familien.

Jeg var der sidst for tre uger siden i maj. Centeret ligger lidt skjult nede ad en sidevej, og facaden ud af til er lidt gemt i det, men når først du står foran indgangen, byder en verden af farverige blomster dig velkommen. Denne gang blåregn, der løb langs det åbne loft og skabte sommerfornemmelser.

 

 

Udenfor centeret er der et stort udvalg af udendørsplanter, grøntsager, buske og træer. Indenfor møder du et stort hal-lignende lokale med rækkevis af planter og plantetilbehør. Særligt området tæt ved kassen huser de sjældne stueplanter. Her har jeg på tidligere besøg købt en Piper Ornatum og Piper Sylvaticum, der stadig stortrives.

Denne gang gik jeg heller ikke tomhændet derfra – på nogen måde (hilsen min bank).

 

 

Jeg fandt nemlig flere af mine ønskelisteplanter, herunder nummer 1 på listen gennem længere tid, Philodendron Burle Marx Variegata. Planten stod i fin stand med flotte blanke blade med god variegation. Generelt har jeg kun oplevet, at planterne i Gartneren i Nonnebo har det godt, og de ansatte er både faglige vidende og venlige. Derudover er priserne helt normale og rimelige.

 

 

Jeg vil anbefale både plantenybegynderen og plantenørden at tage forbi Gartneren i Nonnebo, da der er et kæmpe udvalg af planter til ethvert ønske. Jeg skal i hvert fald forbi igen på næste Danmarkstur.

 

Gartneren i Nonnebo ligger i Langeskov på Fyn.

Du kan læse mere om Gartneren i Nonnebo på deres hjemmeside her.

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg