Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Tag med mig i plantecenter: Grønne Hjem Valby

Det er ikke så tit, jeg oplever længsel efter at shoppe nyt tøj, skønhedsprodukter eller andet, men jeg har regelmæssigt plantecravings. Tit kan behovet opfyldes ved at lave mini-planteskole på min altan eller stuegulv og omplante nogle planter. Andre gange er den eneste løsning at tage i et plantecenter, mens du lyver for dig selv med ”jeg skal bare lige kigge. Jeg har jo ikke brug for noget.”

Det gjorde jeg i går, og jeg tog til en af mine yndlingsplantecentre her i København: Grønne Hjem Valby.

Indlægget er ikke sponsoreret, og jeg har selv taget billederne. 

 

 

Grønne hjem har en butik i Valby, Gentofte og Ballerup. Jeg har været i de to første, og de er fantastiske. Jeg opdagede dem via medlemskab i diverse plantegrupper på Facebook, hvor vi nørder tipper hinanden om sjældne planter og gode kup. Jeg mindes, at jeg ved mit første besøg ræsede derud i nattøj, fordi de havde fået Philodendron White Princess. Den lever stadig i bedste velgående på min blå kommode i soveværelset.

Grønne Hjem har både et stort udvalg af indendørs og udendørs planter, de har tit sjældne planter, og de passes godt på. For en plantenørd som mig er det et kæmpe plus, når planterne er i den rigtige jord og ikke står og drukner i for gammelt blomstervand.

 

Det første, jeg altid lægger mærke til derinde, er jungle-stemningen. Der er planter over alt, og der er gjort meget ud af indretningen og udsmykningen. Jeg er en sucker for hængeplanter i loftet, og du skal virkelig huske at kigge op.

 

Noget andet, du skal huske, er at røre ved Mimosa pudica, der kendes som ”rør mig ej”-planten, fordi bladene folder sig sammen ved berøring. Den minder mig om en mangohave i Malaysia, hvor jeg i 2017 talte med en lokal mand, der viste mig sine planter (og en fugleedderkop, jeg IKKE havde bedt om at se). Mimosaerne var over alt og foldede sig sammen ved hvert af mine skridt.

Mimosa Pudica

 

Jeg fik hurtigt øje på et væld af faverige Caladium. Jeg har fået en Caladium White Queen af min kollega, og jeg kunne da godt lige have plads til nogle andre farver også. Altså bare så den hvide ikke er alene.

Jeg endte med at købe den røde  Caladium Red Flash til 125kr, som er en rigtig fin pris. Den vil jeg plante i kokosmuld og perlite og stille i mit planteskab, da den trives med høj luftfugtighed.

Forskellige varianter af Caladium

 

Jeg overvejede også Calathea White Fusion. En plante, jeg egentligt gerne vil have, men jeg kan ikke rigtigt overskue flere Calatheaer i mit liv aktuelt. De kan være nogle drama queens, og dem har jeg nok af. Smuk er den dog.

Calathea White Fusion

 

Der stod små fine Peperomia Rotundifolia, som er robuste og vokser hurtigt. De er skønne hængeplanter, så jeg tog en af dem med mig. Den skal stå ovenpå mit planteskab og hænge ned ad det.

Peperomia Rotundifolia

Jeg stoppede efterfølgende ved denne besynderlige plante, som jeg ikke har set før. Jeg ved faktisk ikke, hvad den hedder, for når jeg laver Google Image Search, viser den mig asiatiske retter og restauranter. Apps er ikke altid så gode til at identificere planter. Jeg må dog lige få bestilt noget thaimad, khop-khun-kha.

Den ukendte plante (Grønne Hjem har efterfølgende skrevet til mig, at det er en Dischidia Nummerularifolia ‘Ideaminubu’ – tak!)

Jeg købte en lille smuk Vandrende jøde (Tradenscantia Nanouk). Jeg har haft den før, men den overlevede ikke den meget overskyede, grå vinter. Round two! Den lille fyr kostede kun 45kr, og den er næsten glimtende i solen.

Efter den fandt jeg smukke Philodendron Cordatum Lemon/Lime (Hjertefilodendron), som jeg allerede har en af derhjemme. Den er dog lille og trist, og jeg ville gerne have en mere.

Vandrende jøde (Tradenscantia Nanouk,  og Philodendron Cordatum Lemon/Lime 

 

Det er vigtigt altid at tjekke Alocasia-hylderne ud, hvis det er din favorit planteslægt, som det er hos mig. Der var et lille udvalg, men jeg har de fleste. Jeg gik derfor videre til Philodendron, og der var både den vanvittigt smukke Melanochrysum og Verrucosum. Jeg har haft Verrucosum, men jeg kunne ikke holde liv i den. Det var præ-planteskabstiden, og jeg kunne ikke give den den nødvendige høje luftfugtighed. Deraf Verrucosum-traumer, som lige skal have lidt tid.

Jeg vil så gerne have en Melanochrysum, men den er utroligt dyr (1350 kr). Det er ikke Grønne Hjem, der har sat den for højt – det ér bare en sjælden og eftertragtet plante.

Se lige de lange smukke blade!

Philodendron Melanochrysum (t.v.) og Philodendron Verrucosum (t.h.)

 

Jeg skyndte mig udenfor i havecenteret for ikke at lade Melanochrysum hviske søde ord i mine ører og gik efter et par blomster til altanen. Udenfor var der et væld af dem.

Jeg var på jagt efter flere sommerfugle- og bi-tiltrækkende planter, og jeg fik købt 4 forskellige slags, herunder lyslilla Bacopa (sneflokke), som jeg har nævnt i Gode blomster til krukker og altankasser. Jeg købte også en chiliplante. Jeg elsker chili, men jeg har i år ikke forspiret nogle selv, fordi jeg har haft travlt med tomater, agurk, peberfrugt, kartofler og squash.

 

Det var en god plantetur, som genoplivede mig efter en hel dag med online uddannelse. Jeg fik 8 planter for 405kr i alt, herunder en smuk stor Caladium og flere udendørs planter, der kan få bierne til at holde rave party. Hellere dem end mine naboer.

 

Gå til Grønne Hjems hjemmeside og instagram (Valby, Gentofte, Ballerup).

 

Dagens køb

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg