Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Thailands grønne planter

Alle de smukke planter, vi i Danmark har som stueplanter, lever i bedste velgående i vejkanten i Bangkok eller på forladte grønne oaser på Koh Lipe

 

Det er tre år siden, jeg sidst var i Thailand, og den gang var jeg ikke nær så planteinteresseret. Der var derfor også et nyt fokus for mig på denne tur, udover at spise verdens bedste fried rice og drikke coconut shakes: at lægge mærke til planterne.

Det har jeg i høj grad gjort, og jeg er virkelig imponeret. Der er noget vildt fascinerende ved at se planter, jeg derhjemme nærmest kun kan holde i live i mit planteskab med høj luftfugtighed og kærlighedsbønner, leve i vejkanten hernede. Sol, høj luftfugtighed og forsømmelse er bare vejen frem hernede.

Jeg har virkelig lyst til at stjæle mange af planterne, men jeg gør det naturligvis ikke. Mest fordi de ikke ville kunne overleve i min kuffert. Og nåh ja, en lille smule pga. min moral også. Bare en lille smule.

 

 

Her er de mange smukke planter, jeg har spottet i Thailand. De er fundet i Bangkok, Hat Yai og Koh Lipe.

Mange af dem vokser vildt, og andre står rundt omkring i forsømte potter eller er taget som stiklinger fra store, vildtvoksende planter. Jeg er i tvivl om nogle af deres navne, men har gjort mit bedste for at identificere dem.

 

Violinfigen (jeg måtte røre ved den for at tjekke, den var ægte), Bangkok

 

Colocasia (måske Black Magic), Hat Yai

 

Xanthosoma eller Alocasia Macrorrhizos, Hat Yai

 

Der er mange forskellige varianter af Caladium på Koh Lipe

 

Jeg ved ikke, hvad den nederste plante med variegation på bladene er, men jeg kigger længselsfuldt efter den hver dag her på Koh Lipe. Kan du mon identificere den?

 

Stephania Erecta, som stod helt diskret og forsømt ved stranden på Koh Lipe

 

Croton, Bangkok

 

Paradisfugl (Strelitzia Nicolai), spottet i Bangkok, men de er overalt i Thailand! Jeg drømmer om, at min derhjemme vokser sig så stor. Denne var omkring 3 meter høj.

 

Guldranke (Epipremnum Aureum) vokser sig enormt store hernede, Bangkok

 

Paletblad (Coleus) i vejkanten, Bangkok

 

Gummitræ (Ficus Elastica), Bangkok

 

Syngonium, Bangkok

 

Aglaeonema, Bangkok

 

Philodendron Burle Marx, Bangkok. En af mine personlige favoritter.

 

Denne fangede min opmærksomhed, fordi den ligner min Philodendron Golden Violin derhjemme, men det er ikke den. Jeg har ikke kunnet identificere den. Kun min trang til at stjæle den.

 

Derudover kan jeg narturligvis ikke undlade den mest udbredte plante hernede: bananpalmen i forskellige varianter (Musa Tropicana, Musa Acuminata, Musa Dwarf Cavendish). Stor, smuk og hernede også bananbærende. Jeg elsker den plante!

 

Bananpalme-paradis

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg