Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

True crime sager, der har optaget mig #1

Tre bizarre og triste true crime sager, og hvor du kan lytte til/se mere om dem

 

Advarsel: Jeg giver en kort beskrivelse af sagerne, så hvis du helst ikke vil vide for meget om dem, før du lytter til/ser mere om dem, så læs ikke ”kort om sagen”.

 

 

1. BRYCE LASPISA

Sagen om Bryce Laspisa er nok den sag, der har optaget mig mest. Bryce var en 19årig amerikaner, som forsvandt i 2013, og hans adfærd op til sin forsvinding er så bizar, at jeg ikke har kunnet glemme den.

 

Kort om sagen:

Bryce tager hen til sin kæreste og slår op med hende, og han taler efterfølgende i telefon med sin mor. Bryce udviser sær adfærd ifølge ekskæresten, men han virker normal, når moren snakker med ham, mens han kører hjem til sin egen lejlighed igen. Næste dag får Bryces mor besked om, at Bryce har brugt vejhjælp til sin bil, men hun kan ikke få fat på ham. Hun kan se, at hans kreditkort er blevet brugt på en tankstation, hun får kontakt med en ansat der, som kan huske, at Bryce løb tør for benzin i nærheden, og han hjalp ham. Den ansatte tager hen til stedet, hvor Bryces bil holdt, og her – 5 timer efter – holder bilen der stadig, og Bryce sidder derinde. Han ringer derefter tilbage til forældrene for at fortælle, at Bryce er okay, og han vil nu køre hjem til dem. Forældrene venter og venter, men han dukker ikke op. Herefter følger mange timer, hvor politiet og andre har kontakt med Bryce, der igen sidder stille i sin bil på en parkeringsplads i timevis. Han virker normal, når de taler med ham, men hvad laver han?

Bryce dukker aldrig op hos sine forældre, og der sker flere mærkelige ting i sagen, som er virkelig interessante og forvirrende – bl.a. fundet af hans bil, der giver nye beviser.

 

Lyt: Crime Junkie (podcast), 29. januar 2018. Missing: Bryce Laspisa

 

2.  SUSAN POWELL

Der skal meget til for at ryste mig ift. true crime sager, da jeg har hørt nærmest alt, men podcasten om denne sag fik mig faktisk til at græde. Den er så mystisk, forfærdelig og sørgelig, og så er den virkelig godt undersøgt og belyst. I podcasten hører man mange lydklip og uddrag fra dagbøger mv.

 

Kort om sagen:

Susan Powell var en amerikansk kvinde og mor til to på 28 år, som forsvandt i 2009. Hun var gift med Josh Powell, som hurtigt blev hovedmistænkt i sagen. Ægteskabet startede angiveligt lykkeligt, men bl.a. grundet at Joshs far Steven blev besat af Susan, begyndte de at få problemer. Det medførte en ubehagelig kamp om ejendele og til sidst børnene, som endda fortsatte efter Susans forsvinding. Da Susans forældre fik forældremyndigheden over børnene, opførte Josh og hans familie sig mere og mere bizart, og til sidst endte Josh både sin og børnenes skæbne på en forfærdelig måde, hvor en socialrådgiver stod udenfor døren og gerne ville hjælpe.

Vi får derfor heller aldrig at vide, præcis hvad der skete med Susan og hvorfor.

 

Lyt: Cold (podcast) – en af de bedste podcasts, jeg har hørt.

 

 

 

3. ELISA LAM

Hvis du er til true crime, og du ikke har hørt om denne sag, så må du have boet i en bunker. Det er en af de mest velkendte mordmysterier, fordi der er en video af Elisa i en elevator, som har fået manges opmærksomhed. Elisa blev fundet død, men på en så mystisk og uforklarlig måde, og kombineret med videoen, har sagen fået true crime-nørder til at spekulere i årevis.

 

Kort om sagen:

Elisa Lam var en 21 årig amerikansk kvinde, som var ude at rejse og boede på Cecil Hotel i Los Angeles i 2013. Hun blev beskrevet med underlig adfærd af sine fremmede roommates, og i den kendte elevatorvideo opfører hun sig utroligt besynderligt. Er hun påvirket? Psykotisk? Er der andre sammen med hende ude på gangen, som vi ikke kan se? Elisa bliver tre uger senere fundet død i vandtanken på taget af hotellet, efter at flere gæster på hotellet har rapporteret om klamt, mørkt vand fra vandhanerne – og ingen ved, hvad der er sket. Sagen er undersøgt meget, og der er utallige teorier om, hvad der skete, nogle endda overnaturlige.

 

Lyt: Crime Junkie (podcast): Mysterious Death of: Elisa Lam, 31. Oktober 2018 (kræver at man er medlem af deres patreonklub) og Redhanded (podcast): Episode 88 – The Mysterious Death of Elisa Lam

Se: Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (dokumentar, Netflix)

 

 

Foreslå endelig true crime, der har optaget dig, i kommentarfeltet herunder.

 

 

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg