Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Hvad er Planteværk?

Planteværk er min hjemmeside og blog, hvor jeg skriver om alt det, der optager mig
og det, der gør mig glad: planter, genbrug, grise (marsvin), mad, kreativitet, film, natur og oplevelser.

Jeg har altid brugt meget tid på at ”malke lykken” (ja, jeg er jyde. Det betyder ikke noget perverst for os), dvs. dyrke lykken så meget, som jeg kan. Det sker både ved at tage billeder, skrive dagbog, være på IG og nu også her. Min hjerne kan nemlig let og automatisk i stedet ”malke” bekymringer og negativitet. Jeg har brugt ordet malke for mange gange nu.

Som psykolog beskæftiger jeg mig med de mest smertefulde og mørke områder i livet, og derfor er det afgørende for mig, at min fritid er en tid, som har fokus på lyst, glæde og farver. Jeg har en god viden om planter, jeg elsker at se på genbrugsting, og jeg har altid gang i et par kreative projekter herhjemme. Derudover er det vigtigt for mig at dele ærligt og uden filter, dvs. vise alle mine dobbelthager, at jeg kan spise 8 nybagte boller på en dag, og at mine øjenbryn i virkeligheden er næsten lige så tynde som sytråd.

Bloggen har base i min lejlighed på Nørrebro med min altan, mine interesser og København. Men lige så meget oplevelsessøgende semi-københavner jeg er, lige så meget nordjysk bonderøv er jeg, og jeg længes altid efter mere natur, mere himmel og mere ro. Min plan er derfor om nogle år at lede efter en landejendom, hvor jeg har nok plads til at lave en eksplosion af planter, grøntsager, bagværk, høns, geder og alt, hvad det indebærer. Jeg kalder det en plan og ikke en drøm, fordi jeg gør mine drømme til virkelighed. Jeg har tidligere opsagt jobs og lejlighed for at rejse rundt i verden alene. Nu vil jeg gerne på sigt erstatte (nogle af) rejserne med at trimme geders hove på min gård og tælle muldvarpeskud.

Min altan i sommeren 2020

 

Bloggen er, kort sagt, ”nåw plantewærk!”.

 

Kommentér endelig med dine idéer til opslag eller andet!

 

Mia N

Jeg deler udelukkende fra mine egne erfaringer. Jeg er hverken botaniker, bager eller filmanmelder, og der kan være fejl i min vejledning i forhold til planter og andet. Jeg prøver heller ikke at fremstå som en miljø-darling. Jeg flyver ofte til Thailand, jeg har en bil og iPhone, og jeg bruger alt for meget køkkenrulle og plastic – men jeg gør, hvad jeg kan, på de områder jeg kan, hvor jeg stadig bevarer min livsglæde. 

image_print

DEL

2 reaktioner

 1. Hejsa mia, 🪴
  Dejligt at læse , og godt mens info om plantaskabet som jeg er igen med at få handlet ind til ( og så så du har den plante jeg søger *phliodendron Milans lime * ) og vil høre om det muligt du skulle ha en stikling af den jeg kunne købe , du kan skrive til mig på rosenrosa06@gmail .com , og tak for hyggelig læsning og gode råd ,
  Kh plamtemor fra rørvig , 🪴🌻❤️
  Tina j.

  1. Hej Tina 🙂
   Hyggeligt at du skriver, og at du læser med. Og fedt du er i gang med at lave et planteskab! Er det dit første?
   Jeg har Lemon Lime ja, men den er ganske lille, så jeg kan ikke tage stiklinger af den endnu. Men hvis den holder sig i live og vokser sig stor, så gør jeg det gerne. Den er så fin 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg