Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Min første altanhøst

Jeg har høstet ærter, jordbær, grønkål og agurker, og der er tomater, peberfrugt og chili på vej!

 

Vi har endelig haft et par ugers sommer, og det har sat skub i mine grøntsager og bær på altanen. Jeg kom til at begå den klassiske fejl at stille planterne ud på altanen for tidligt (1. maj), hvor der stadig var frost om natten, og det ødelagde et par planter og frøs bogstaveligt talt planternes vækst. De har derfor været længe om at vokse sig store og fine, og dermed har det også taget lang tid at nå hen til årets første altan-”høst”.

 

 

For snart en måned siden kunne jeg plukke mine første jordbær. De er lidt mindre, end de plejer, men de smager lige så godt og kraftigt, som de plejer. Jeg har løbende kunne høste nogle jordbær hver dag siden fra mine 5 potter med jordbær.

Jeg har også høstet min første skoleagurk. Den ligger på køl lige nu, fordi den er hellig, og jeg skal dele den på en vigtig dag med mine 4 grise (passer 2 lige for tiden). Der er to mere agurker på vej på samme plante, hvorimod mine to andre agurkeplanter (en mere på min altan og en på mit kontor på arbejdet) ikke har agurker endnu. De har dog gule planter, som er forstadiet, så de er lige så stille på vej.

 

 

Jeg har høstet mange ærter, og det er det bedste! Jeg har haft ærteplanter sidste år, men der kom ingen ærter. I år har jeg flere planter, og de laver alle sammen smagfulde, gode ærter, der ikke er melede. Jeg skulle have plantet 100 ærteplanter! Der er noget virkelig fantastisk ved at følge processen fra lille ingenting til store planter med ærtebælge med friske ærter i. Tænk at man kan lave dem selv.

 

 

Mine tomater er på vej, men er stadig grønne. Dem plejer jeg at kunne høste en hel skål af dagligt, og det glæder jeg mig til. Også mine kartofler kan snart høstes. De har hvide blomster nu, og når de visner, kan jeg høste kartoflerne. Jeg har 4 spande, så det bliver en kartoffelfest. Så skal jeg have kartoffelmadder med krydderurter fra altanen ovenpå.

 

 

Derudover har jeg hvidkål på vej. Dem har jeg aldrig selv lavet før, men det er bare en fin plante. Jeg skal snart finde ud af, hvordan jeg skal binde den op, når den bliver større og former selve kålhovedet. De kan jo veje lige så meget som en standard bland-selv-slikpose for mig.

Mine grønkål er også klar, og så har jeg alverdens krydderurter og salat. Jeg tror ikke, min squash bliver til noget grundet manglende bestøvning, men det er en smuk plante med store orange blomster.

 

 

Jeg glæder mig til at kunne fortsætte ”høsten” med tomater, peberfrugter og chili!

 

Hvad har du kunnet høste på altanen eller i haven?

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg