Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Alocasia Macrorrhiza

Lidt om den største Alocasia, som ses over alt i Thailand

 

En af de planter, der vokser overalt i Thailand, og som imponerer med sin vanvittige størrelse er den pragtfulde Alocasia Macrorrhiza. 

 

Bladstørrelse vs. min håndstørrelse

 

Macrorrhiza minder om en ret almindelig Alocasia Wentii, idet den har grønne elefantøreformede blade, men Macrorrhiza har derudover små bølger i bladene og flossede kanter. Den har sin oprindelse i Sydøstasien, og det er tydeligt, sådan som den vokser i alt fra junglen til slidte rabatter ved motorvejen hernede.

Bladene kan vokse sig imponerende store med en størrelse på op til 2 meter, bare af dem jeg har stødt på. 

Macrorrhiza fås også i variegeret version, omend denne er sjælden. Jeg har set den to gange på min rejse, og begge gange stod den nærmest efterladt i vejkanten. Ja, jeg havde virkelig meget lyst til at springe ud af bilen og stjæle den! Findes der kufferter så store?

 

 

Macrorrhizas skønhed kan derfor ikke siges at passe med dens pasningsbehov, idet den virker til at vokse nærmest som ukrudt her i Asien. Det er fantastisk at se på – og misundelsesværdigt! Det siger virkelig også noget om, at planters naturlige miljø spiller en kæmpe rolle. Sæt en Alocasia i et sydøstasiatisk klima med varme, periodiske regnbyer, tør veldrænet jord og høj luftfugtighed, og den trives! Jeg prøver virkelig at lave samme miljø i mit planteskab hjemme på Nørrebro, men det er bare ikke helt det samme.

Jeg vil helt klart holde øje med Macro, når jeg om lidt skal på Bangkoks plantemarkeder. Det er virkelig spændende, hvad de tager for fx en variegeret version, som herhjemme ville gå for minimum 6-700kr.

 

Pasningsvejledning er den samme som til andre Alocasier. Det kan du læse mere om her.

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg