Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Rejseguide til Thailand: Vejr

Selv i regnsæsonen er vejret i Thailand fantastisk. Læs mere her og vid, hvad du skal forberede dig på. 

 

Efter min mening er vejret i Thailand altid godt. Jeg elsker nemlig varmen, jeg elsker regnen, jeg elsker de mørke skyer – og jeg udholder den høje luftfugtighed, der giver mig underboob-svedpletter.

 

 

Sol og varme

I Thailand er der sol fra kl. ca. 6-18 hele året rundt, så der er ikke lange lyse aftener som herhjemme. Til gengæld er der næsten altid over 28 grader om dagen, og da der er høj luftfugtighed, føles det ofte endnu varmere.

Ofte er temperaturen oppe over de 30 grader, og der er naturligt varmest mellem kl. 12 og 15. Hvis du er ude i solen på det tidspunkt, er det afgørende med en stærk solcreme, ellers er det nærmest uundgåeligt at blive forbrændt. Selvom jeg har været i Thailand så mange gange, bliver jeg næsten altid – trods urimelige mængder solcreme – forbrændt én gang. Jeg har dog også den danske fregnede/rødhårede hud, der bare ikke er glad for sol. Jeg skifter mellem hvid, rød, forbrændt og hvid igen. Nå, nok om det.

De rareste temperaturer til at være udenfor i Thailand er tidlig morgen og eftermiddag efter klokken 15. Aftenerne er virkelig rare og har stadig gerne temperaturer på 25+ grader. Her skal du dog vogte dig for myggene, der særligt huserer i skumringen og aftenen. 

 


Højsæson

Højsæsonen for turister i Thailand er fra november til februar, altså den danske vintertid. Her er der nemlig den friskeste luft (efter Asien-standarder), og det regner sjældent. Himlen er mere klar, og luftfugtigheden er ikke nær så høj som resten af året. Der er typisk mellem 28-35 grader varmt. 

Jeg har rejst i Thailand i alle årets måneder, og jeg rejser gerne udenfor højsæsonen, simpelthen fordi priserne skrues gevaldigt op, og landet overrendes af turister.
Vejret ér bedst her, hvis du vil garanteres en varm solrig ferie, men hvis du ikke irriteres af lidt regnbyger ind i mellem, kan du rejse i Thailand hele året rundt.
Vær dog opmærksom på, at nogle nationalparker, færgeovergange mv. er lukket udenfor højsæson.

 


Regnsæson

I Thailand er der regnsæson fra juli til oktober. I de første måneder er det mildt, og regnen kommer kun i byger, hvorimod det sidst i regnsæsonen er mere vedholdende. Her kan det godt regne nogle dage i træk, og himlen er ofte mørk. Der vil dog for det meste være ophold i regnen nogle timer hver dag med sol.

I juli og august er min erfaring, at der fra kl. ca. 17.00 kommer nogle timer med regn. Du når at blive advaret, fordi himlen bliver smuk, mørk og truende. Du kan også altid se på de lokale, at der snart kommer regn, når de begynder at pakke deres ting sammen.
Det regner desuden gerne meget af natten.
Der er tale om tropisk regn med store, voldsomme regndråber, og ofte bliver hele gader oversvømmet på en halv times regn. Det er ret fantastisk at være vidne til (dog ikke hvis man står i en 7-Eleven i Bangkok imens, og oversvømmelserne skyller døde kakerlakker ud omkring dine fødder. Men ellers!).

 

Husk også at skyerne på himlen er med til at give helt fantastiske solnedgange.

 

 


Høj luftfugtighed 

I Thailand er der en rigtig høj luftfugtighed, virkelig en jungle feeling. Jeg plejer at beskrive følelsen af at gå ud fra Bangkok lufthavn som at få en varm og svedig lussing lige i hovedet.

Det kræver tilvænning, særligt i regnsæsonen, at du hele tiden er fugtig og våd, og nogle gange kan det altså føles noget indelukket at trække vejret. En flaske koldt vand, en vifte, svedklud og pauser kan være din redning.
Vejen frem er accept. Accept af at du aldrig kan have løst hår, hvis du er langhåret, og at du altid har underboob-svedpletter, hvis du er storbarmet.
We are all in this together.

 

 

Smog og byforurening 

Storbyer i Thailand og særligt hovedstaden Bangkok er fyldt med skrald, biler og alt andet, der skaber massiv forurening og smog. Jeg har flere gange prøvet at have sorte næsebor om aftenen eller at rejse rundt i områder, der synes at være i en konstant tåge.
Det skifter i perioder, men du kan godt forvente, at Bangkok altid er lidt grå i det. Det er sjældent at se blå himmel, fordi kombinationen af smog og truende skyer skaber en slags dyne om byen. Jeg har særligt oplevet det i områderne Pathumwan og Phaya Thai.Det er ubehageligt at tænke på, men uundgåeligt i et land, hvor turisme betyder mere end klima.

 

Alt i alt er Thailand et varmt, varmt land. Jeg elsker at rejse i det uanset tid på året, og mine ferier er aldrig blevet ødelagt af regnskyl. Det er den perfekte anledning til at holde en pause med en bog og en coconut shake, mens du observerer de store regndråber og dertilhørende melankolske stemning. Efter min erfaring behøver du altså ikke frygte regnsæsonen, da det for det meste kun er nogle timer hver dag og enkelte gange flere dage i træk.

Vejret er så ekstremt på godt og ondt, at det hele er en oplevelse. De solrige dage er som taget ud af et postkort, og de regnfulde dage er som en tropisk jungle. Jeg elsker hver en del af det!

 

 

Min huskeliste til vejret:

  • Solcreme
  • Solbriller
  • Vifte
  • Svedklud
  • Vand
  • Regnponcho eller paraply
  • Sandaler, der godt må blive våde
  • Drybags til værdigenstande
  • Accept

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg