Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Rejseguide til Thailand: Indrejse & visum

Hvis du rejser i under 30 dage, kan du læne dig tilbage og slappe af med en coconut shake

 

Husk at holde dig opdateret på aktuelle indrejseregler, da de kan ændre sig.

 

30 dages automatisk turistvisum

Med et dansk pas får du ved indrejse i Thailand automatisk et 30 dages turistvisum. Du behøver derfor ikke foretage dig andet end at bestille din flybillet. I lufthavnen ved paskontrollen stemples dit pas med dato for indrejse. og du skal være ude af landet igen indenfor 30 dage. Dit pas stemples igen med udrejsedato, når du forlader landet. Voila!

 

 

Overstay

Hvis du bliver i landet længere end 30 dage, vil du få dagsbøder, når du rejser ud af landet igen. Jeg opholdt mig engang i landet 35 dage, og der skulle jeg betale omkring 2000baht (400kr), samt sidde (og skamme mig) og svare på spørgsmål fra en vagt i lufthavnen. Jeg fik endda taget et slags mugshot, hvilket har været en underholdende historie sidenhen. Udover dagsbøder sker der intet ved at blive nogle dage ekstra, men jeg vil ikke anbefale det. Sørg for at have styr på dit visum af respekt for landets regler og af respekt for din mentale ro, så du ikke bliver nervøs, hver gang du skal vise dit pas. Hvis du altså er en lidt overbekymret type som mig.

 

 

Visum til mere end 30 dage

Hvis du vil rejse i Thailand i længere tid, kan du ansøge om et visum hos den Thailandske Ambassade. Jeg har i 2017 ansøgt om et 60 dages turistvisum, og det gik fint, men var en noget omstændig proces. Der skulle sendes en masse dokumenter OG mit pas med posten til dem, før jeg fik mit pas returneret med et visum.

 

 

Visarun

I dag ville jeg nok bare lave et visarun. Det vil sige at rejse ud af landet til fx et naboland som Malaysia og tilbage til Thailand igen. Det udløser et nyt automatisk 30 dages turistvisum. Da jeg sidst satte mig ind i reglerne omkring visaruns, var der blevet strammet lidt op, så du kun kunne lave visa runs to gange årligt. Jeg ved ikke, hvordan reglerne er lige nu, så hold dig endelig opdateret på relevante hjemmesider.

 

Links til mere information:

Udenrigsministeriet: Thailand Rejsevejledning

Den Thailandske Ambassade i København

Thaiguide.dk (ikke en officiel hjemmeside, men her opdaterer danskere bosiddende i Thailand ofte de aktuelle indrejseregler mv.)

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg