Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Vokser der mug på min urtepotteskjuler?

Spørgsmål:

“Hvad er det hvide og grumsede på min urtepotteskjuler? Det mærkes lidt fugtigt og kan skrabes af, men så kommer det tilbage. Er det mug?”

 

Svar:

Din potte er en terracotta- eller lerpotte, som er god til planter, fordi den ikke er glaseret eller “lukket til”. Det gør, at planten kan ånde, og dermed mindskes risikoen for overvanding.

I og med at leret er gennemtrængeligt, betyder det, at fugt kan trænge igennem materialet. Vand fra vandhanen er meget kalkholdigt, og det er derfor overskydende kalk, du kan se på potten. Det er altså IKKE mug. Kalken kan skrabes af, og du kan også regelmæssigt rengøre dine potter, evt. ved at lade dem stå i blød i en blanding af eddike og vand. Det hvide “look” vil dog komme igen.

Hvis du gerne vil mindske udskillelsen af kalk gennem potten, kan du glasere den indvendigt, før du tager den i brug. Jeg mener også, der er nogle kemikalier, der kan forsegle potten, men jeg har ikke selv erfaring på det område.

 

Personligt kan jeg godt lide kalken på mine lerpotter, som giver en fin patina og rustikhed, men det “rene” look kan helt sikkert også noget.

 

 

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg