Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Gode husplanter til delvis skygge

Spørgsmål:

“Jeg er lige flyttet og har et hjørne i mit hjem, hvor der ikke er meget lys. Der er et par timers lys om dagen, men ellers mest skygge. Er der en stor plante, jeg kan sætte der?”

 

 

Svar:

Hvis jeg skal finde det perfekte match til dit hjørne, vil jeg gerne vide mere om lysforholdene: er der direkte sol, når lyset rammer? Rammer lyset hjørnet nogle timer dagligt hele året rundt? Du kan eventuelt læse mere om lysforhold her og se, hvad der bedst beskriver dit hjørne. 

Jeg vil alligevel gerne foreslå nogle forskellige planter, som trives i begrænset lys og delvis skygge. Det kan fx være en fredslilje, som kan findes i forskellige størrelser og farver. Den vil trives fint i et hjørne med delvis lys. Derudover: diverse palmer (fx Kentiapalme), Aglaonema, Dieffenbachia, bregner og væddeløber. Det er alle planter, som med den rette pleje kan blive store.

Derudover kan Zamioculcas (også kendt som ZZ-plante) og Svigermors skarpe tunge overleve nærmest fuld skygge. 

Jeg håber, du finder lige den plante, der vil passe ind hos dig!

 

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg