Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Har nematoder spist rødderne på mit citrontræ?

Spørgsmål:

“Jeg fik i sensommeren i år desværre sørgemyg i mine planter. Jeg har så fået behandlet alle mine planter med nematoder fra Ecostyle. Men nu er mine citrontræer begyndt at dø, alle blade samt citronerne er vissen og faldet af, så nu har jeg bare 2 træer med tomme grene. Og det hele er sket et stykke tid efter at jeg har brugt nematoder.Ville bare høre om det godt kan passe at nematoderne har spist af rødderne?

 

Stock photo

Svar:

Der findes nematoder, som spiser planterødder og ødelægger planter. De hedder root-knot nematodes (engelsk) og kan være en rigtig pest i en have. Det er dog ikke samme slags nematoder, som bruges som nyttedyr. Hvis du har købt nematoder som nyttedyr mod sørgemyg, fx fra Ecostyle, så lever de udelukkende af insektlarver. De spiser sørgemyggelarver og ikke planterødder.
Der bør derfor ikke være nogen sammenhæng mellem brug af nematoder og dine citrontræers ærgerlige udvikling.
Min egen erfaring med citrontræer er, at de er svære at holde, da de meget let får skadedyr og er påvirkelige af temperatur.
Du er velkommen til at sende flere oplysninger (hvor står de, hvilken jord og gødning bruger du, får de lys nu, vækstlys, temperatur osv) og evt. billeder af træerne, så jeg kan prøve at finde ud af, hvad de fejler.
Godt nytår!

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg