Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

8 gode frosne film

Mit bud på 8 thrillere og gysere fyldt med sne og spænding

 

Det er januar, der er koldt, mørkt og vådt, og det er tid til gode film! Her er mit bud på 8 gode film fyldt med sne, spænding og uhygge. De er i de bedste genrer, nemlig horror, sci-fi, drama og thriller, og jeg guider dig til, hvor du kan se dem.

Klik på billederne for at læse mere om filmene på IMDB. 

 

 

The Day after Tomorrow (2004)

Jack Hall, paleoclimatologist, must make a daring trek from Washington, D.C. to New York City to reach his son, trapped in the cross-hairs of a sudden international storm which plunges the planet into a new Ice Age.” (IMDB)

En klassiker, som danske TV-kanaler efterhånden må have vist 100 gange, og selv efter at have set den 100 gange er den stadig god. En ung Jake Gyllenhaal gør det godt, og spændingen sidder i kroppen. 

Kan ses her: Disney+

 

 

Till Death (2021)

A woman is left handcuffed to her dead husband as part of a sick revenge plot. Unable to unshackle, she has to survive as two killers arrive to finish her off.” (IMDB).

Jeg anser ikke Megan Fox for at være en talentfuld skuespiller (omend en af de mest smukke og sexede kvinder i verden), men hun gør det godt i Till Death. Jeg var underholdt og positivt overrasket. Der er en god mængde spænding. 

Kan ses her: Skyshowtime, Blockbuster (til leje, 29kr)

 

 

Everest (2015)

The story of New Zealand’s Robert “Rob” Edwin Hall, who on May 10, 1996, together with Scott Fischer, teamed up on a joint expedition to ascend Mount Everest.” (IMDB)

Everest er en af mine absolut yndlingsfilm. Den handler om den tragiske situation på bjerget i 1996, hvor uvejr, dårlig planlægning og masse-turisme forårsagede mange dødsfald. Jeg har sjældent set en film så fint beskrive menneskets evige trang til at opleve og udvikle sig og samtidig være selvdestruktive. Jeg er meget rørt, når jeg ser filmen, og alle følelserne er i spil. Jeg kan se den igen og igen, og den er i mine øjne et mesterværk. Ja, så er det sagt. 

Kan ses her: Netflix, Amazon Prime

 

 

The Mountain Between Us (2017)

Stranded after a tragic plane crash, two strangers must forge a connection to survive the extreme elements of a remote snow-covered mountain. When they realize help is not coming, they embark on a perilous journey across the wilderness.” (IMDB)

Ganske god film om et flystyrt, der fører til overlevelse i den hårde, snefyldte natur. Både Idris Elba og Kate Winslet gør det godt.

Kan ses her: Disney+

 

 

Wind River (2017)

A veteran hunter helps an FBI agent investigate the murder of a young woman on a Wyoming Native American reservation.” (IMDB)

Wind River er virkelig en lille overset perle. Både Jeremy Renner og Elizabeth Olsen gør det fantastisk, og filmen har en melankolsk stemning, som sætter sig i en. Den  handler om et mordmysterie, som de skal opklare, og den er bare virkelig god!

Kan ses her: Filmstriben, Viaplay

 

 

Wind Chill (2007)

Two college students share a ride home for the holidays, but when they break down on a deserted stretch of road, they are preyed upon by the ghosts of people who have died there.” (IMDB)

Jeg genså for nyligt Wind Chill, og den var ganske underholdende og ret creepy. Hvis du er i humør til en kold gyser, og du kan lide Emily Blumt, så se den endelig.

Kan ses her: Blockbuster (til leje, 29kr)

 

 

Frozen (2010)

Three skiers stranded on a chairlift are forced to make life-or-death choices, which prove more perilous than staying put and freezing to death.” (IMDB)

Frozen er umiddelbart en ungdoms-b-gyser, som så forvandler sig til at være en overraskende solid spændingsfilm. Den handler om tre unge mennesker, der sidder fast i en skilift, og som må kæmpe for deres liv, mens både frostgraderne og mængden af ulve stiger. Den holder altså stadig.

Kan ses her: Blockbuster (til leje, 29kr)

 

 

The Thing (1982)

A research team in Antarctica is hunted by a shape-shifting alien that assumes the appearance of its victims.” (IMDB)

Filmene er i tilfældig rækkefølge, men jeg kunne alligevel ikke lade være med at tage mesterværket The Thing til sidst. Den ultimative alien-gyser om et hold forskere, der jagtes af et uhyggeligt væsen på en base i det sneklædte Antarktika.  Filmen er ældre end mig, og alligevel slår den ca. alle moderne gysere. Fremragende!

Kan ses her: Blockbuster (til leje, 29kr)

 

Kender du en film, der mangler på listen? Så skriv det endelig i kommentarfeltet, så vi kan fryse (og gyse) sammen.

 

 

Mia N

image_print

DEL

4 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg