Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

4 uhyggelige bøger til dit efterår

Anbefaling af 4 uhyggelige bøger med alt fra zombier til forladte byer

 

Blogindlægget indeholder reklame i form af affiliate links

 

Jeg er i Thailand lige nu, og til det hører en hel masse læsning. Jeg har pakket min e-reader fra Mofibo, og jeg læser alle steder, jeg kan komme til det. Dog IKKE i kørende biler og sejlende færger, da kombinationen med bølger og trafik er den sikre opskrift på køre/søsyge for mig (mangler bræk-emojien her).


Jeg har været afsted i 2 uger nu og er lige blevet færdig med min fjerde bog. Alle har været gode, og jeg forestiller mig, de kan bidrage til hyggelig uhygge indenfor til efteråret. Jeg er lige startet på min femte bog, som hedder Brudekjolen, og jeg er spændt på, om den holder den gode stil. 

Bøgerne nævnt i dette indlæg findes alle på Mofibo, og jeg har denne gang læst dem alle på dansk.

 

 

Camilla Sten: Den Forsvundne By

Tilbage i 1959 forsvandt næsten 900 beboere sporløst fra den lille svenske by Silvertjärn. En af dem er Alices mormors familie, og Alice er nu opsat på at finde ud af, hvad der skete dengang. Én kvinde, byens tosse, og et spædbarn blev tilbage. Spædbarnet efterladt på en sundhedsplejerskes kontor, kvinden stenet til døde på torvet.

Vi følger Alices rejse til Silvertjärn med med et filmhold, mens byen viser sig ikke at være helt så forladt som først antaget. 

Jeg var virkelig vild med bogen. Alt omkring forladte steder interesserer mig, og kombineret med uhygge er det kun endnu bedre. Slutningen er måske lidt skuffende, men jeg havde ikke regnet den ud, og det giver point i sig selv.

 

 

Jay Anson: The Amityville Horror (1977)

En klassiker i gyserfilmsuniverset om huset, hvor Ronald DeFeo , som dræbte hele sin familie, boede, og hvor de nye beboere, familien Lutz, oplever bizarre og uhyggelige hændelser.
Det er svært at læse bogen uden at tænke på filmen fra 2005, hvor den ellers normalt sjove Ryan Renolds gør det virkelig godt som George Lutz, der langsomt mister forstanden. Her er jeg dog vendt tilbage til originalen, bogen fra 1977.

The Amityville Horror er virkelig god, og det er ikke til at mærke, at den er over 40 år gammel! Den beskriver langt mere end bare overnaturlige fænomener og spøgelser – den beskriver menneskets rejse ind i vanviddet.
The Amityville Horror får en stor anbefaling fra mig. Nu må jeg snart se filmen igen.

 

 

Phoebe Locke: Manden i Skyggerne (2018, på engelsk The Tall Man)

Inspireret af de virkelige hændelser omkring “Slenderman-mordene”, hvor to teenagere slog deres veninde ihjel grundet troen på den uhyggelige høje Slender Man. Vi følger hhv. mor og datter Sadie og Amber Banner, og hvordan de begge på to forskellige måder bliver mordere grundet troen på Skyggemanden.
Bogen er ganske god, og jeg holdt interessere, fordi jeg ville se, hvad den sluttede med. Der er dog lige rigeligt teenagedrama og indre crazy woman-dialoger, så læs den, når du lige er i stemning til et mysterium (og har lidt tålmodighed). 

 

 

John Ajvide Lindqvist: Håndteringen af Udøde (2005, på engelsk Handling the Undead)

Denne bog er jeg virkelig imponeret over, og jeg forstår ikke, hvorfor jeg aldrig har hørt om den før. Jeg slugte bogen på to dage, og jeg kunne have læst endnu mere.
I Håndteringen af Udøde rammes indbyggerne i Stockholm alle af voldsom hovedpine, og alle elapparater kører på fuld drøn og kan ikke slukkes, uanset hvad de gør. Pludselig begynder også de døde at genopstå, og ingen ved, hvad der foregår.
Vi følger bl.a. David, hvis kone Eva dør i et trafikuheld, for kort efter at vågne op med et halvt ansigt og et hul i brystet.
Bogen er uhyggelig, men ikke bare fordi den handler om zombier – mest fordi beskrivelsen af de udøde er så detaljeret og til at leve sig ind i, at det bliver ubehageligt. Forestil dig at din elskede kom tilbage, men som et næsten hudløst skelet med hinder for øjnene og en lugt, der bl.a. sammenlignes med havarti. Jep.
Derudover beskriver den menneskets sorg og dilemmaer ift. kærlighed for sine nære og etik.
Håndteringen af Udøde er lidt et mesterværk efter min mening.

 

Bonusinfo: ved et tilfælde har jeg optaget, at Håndteringen af Udøde er blevet filmatiseret og udgives i december dette år. Den skal ses!

 

God læsning.

 

Mia N

 

 

image_print

DEL

2 reaktioner

  1. Ej, jeg var død af skræk. Jeg kan ikke engang lytte til dystopisk sci fi bøger, uden at drømme om dem nat efter nat, også selvom jeg holder det til dagtimerne, og ikke engang læser det op til sengetid😂 Mazerunner og Divergent drømte jeg om i alle månederne jeg læste bøgerne – det er en hardcore prioritering.

    – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg