Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Underlig vækst på Alocasia

Spørgsmål:

 

“Jeg har opdaget denne underlige vækst på min Alocasia Silver Dragon. Jeg ved ikke, om det er et deformt blad eller hvad det er? Planten er også begyndt at lugte indelukket. Hvad er der galt?”

 

 

Svar:

Tillykke, din alocasia blomstrer! Det sker ikke særligt tit for stueplanter, og nogle planteejere oplever det aldrig. Det er et tegn på, at din plante trives, samt at stjernerne står rigtigt på himlen (læs; det er tilfældigt). Den blomst, du viser på billedet, indeholder både en han- og en hunblomst. Du kan forsøge at formere planten via at ”gnubbe” pollen fra hanblomsten til hunblomsten.

Hvis befrugtningen lykkes, vil planten lave små ”bær”, som du kan gro nye Alocasiaer fra. Jeg har ikke selv prøvet det, og jeg forestiller mig, det kræver lidt plantekundskab.  Selve processen med at ”polinere” er kompliceret, og jeg ved ikke nok om den til at beskrive den i detaljer.

Blomsten kan nogle gange lugte indelukket eller halvråddent. Det skyldes, at lugt tiltrækker insekter, og insekter er små pollen-transportører, som så vil flyve til den stinkende blomst og befrugte den med pollen. Du kan læse mere om den proces i mit indlæg Verdens største blomst ligner en penis og lugter af død.

Hvis du ikke vil formere din plante, kan du blot lade blomsten være og nyde, at du var en af the chosen ones, der fik fænomenet at se. Nogle kan dog opleve, at planten bruger mere næring på blomsten end på de flotte blade, som så bliver lidt kedelige at se på i en periode. De fjerner derfor blomsten. 

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg