Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Passiflora Edulis: Passionfrugtens blomst

En smuk, eksotisk blomst sprang i øjnene på mig på en gåtur på Christiania

 

På en sommergåtur med min gode veninde opdagede vi den smukke passionsfrugtblomst, Passiflora Edulis. Jeg anede ikke, hvad det var, men var dybt fascineret af mønstrene og farverne. Den blev fotograferet ivrigt, så jeg kunne gå hjem bagefter og researche.

Passiflora Edulis er vildt smuk og ligner samtidig lidt en lilla alien, så den var nødt til at komme på Planteværk.

 

 

Jeg har kun set Passiflora Edulis én gang, men faktisk findes den mange steder rundt omkring i de danske drivhuse og haver. Den lever særligt godt i drivhuse, hvor den under optimale forhold kan lave grønne frugter, der modnes og bliver lilla i farven.

Det kræver tålmodighed og et miljø, der kan efterligne det tropiske Brasilianske klima med varme og luftfugtighed, men det ér muligt at lave passionsfrugter i Danmark. Tænk at man kan det.

 

 

Udover at blomsten er smuk, kan den også selvbestøve, så den helt selv kan lave sine frugter. Det er en vigtig egenskab i denne bi-forsvindende tid. Planten gror som en slyngplante, og den nyder derfor at få støtte af en støttepind eller, som da jeg så den, et smukt hegn, den kan kravle på.

Planten er flerårig, men bliver oftest kun 5-7 år gammel.

 

 

De fleste kender passionsfrugten, som smager godt. Den har en intens og syrlig, appelsin-møder-ananas-agtig smag. Personligt skal jeg altid overvinde udseendet på den, når jeg åbner den. Jeg kan høre min søsters stemme sige, at de små bær-tingester ligner flueæg. Heldigvis er smagen det hele værd!

 

Er der nogen, der lige har en have, et drivhus  og en passionsfrugtplante til overs til mig?

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg