Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Underlig ukendt plante i haven?

Spørgsmål:

De sidste mange år dukker der en underlig plante op ude i vores have. 
Det ser ud som om, at vi har plantet en af dine flotte stueplanter udenfor? 
Planten kommer om foråret og får én stor hvid flot blomst, der ligner en blanding mellem en orkidé og en fredslilje. 
Derefter visner det hele, og det begynder forfra næste forår.
Kan du hjælpe?

 

Svar:

Det er sjovt, du spørger, for jeg fandt først selv ud af, hvad denne plante hedder, da jeg spurgte på Instagram sidste sommer. Jeg havde set den i Valbyparken og fandt den smuk. Jeg fik svaret, at det er en italiensk ingefær, som er giftig.

Dens korrekte navn er Italiensk Arum, og den har ikke noget med ingefær at gøre. Det er en giftig staude, som kan tåle at stå i skygge. Planten kan få ret store blade, og den har en sjov livscyklus, hvor den på bestemte tidspunkter får hhv. blomster (som netop ligner lidt en fredslilje, som du skriver) eller orange bær (som også er giftige).

Jeg synes virkelig, det er en smuk plante i haven. Tak for spørgsmålet og det fine billede!

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg