Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantemakeover: Guldranke (Epipremnum Aureum)

Fra mat og flad til et af mit hjems grønne lyspunkter (før- og efterbilleder)

 

Det er forholdsvis længe siden, at jeg faldt over en Guldranke i et plantecenter, hvor den ikke havde det ret godt. Den stod på en hospice-reol for planter, de havde opgivet håbet for. Jeg fik den billigt og tænkte, jeg ville give den et skud med genoplivning, som i plantens verden er de elementer, det kræver, at lave fotosyntese: lys, luft og vand. Planten var så kedelig at se på, at jeg var i tvivl, om jeg kunne få den fin igen, men det skulle forsøges. I det mindste var det tydeligt, at en ordentlig vanding ville gøre en forskel.

 

Før-billede (beklager for dårlig billedkvalitet) 

 

Guldranken er en let plante at holde og har ikke særlige pasningsbehov. Derudover er den en af mine personlige favoritter indenfor udvalget af helt normale stueplanter. Jeg elsker hængeplanter, jeg elsker blade med forskellige farver, og jeg elsker den lyse gullige farve, som bladene markeres med, særligt når de får rigeligt med lys. 

 

Efter et par måneder

 

Jeg tog guldranken med hjem og omplantede den i min normale jordblanding (kokosmuld, perlite og pottemuld), og jeg satte den i en stor spand med vand, så den kunne drikke alt det, den havde brug for. Som ventet livede den lidt op allerede efter første vanding.

Jeg har vandet den ved behov (når de øverste 2-3cm af jorden er tør) og gødet den et par gange indenfor de første måneder. Jeg måtte fjerne nogle fortabte blade, og jeg har også givet den forebyggende skadedyrsbehandling. Den er kun blevet sundere og større med tiden!

 

Efter-billede taget i dag

 

Velkommen til Guldrankens nye og opfriskede jeg!

Det er en perfekt plante til at pynte hjemmet, og så er den både let at passe og let at tage stiklinger af.

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg