Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Anmeldelse: The Batman

Robert Pattinson indtager Batman-universet, men hvordan klarer han det?

 

Forleden tog jeg i Empire Bio på Nørrebro, blandede lidt slik til 80kr grammet, tog en udvandet Pepsi max og satte mig til rette i sal 1. Jeg skulle se The Batman, endelig, og jeg var glad.

Jeg havde store forventninger. Især pga. en IMDB score på 8,4 og flere anmelderes sammenligninger med en af verdens bedste film, Se7en

 

 

Allerede fra de indledende scener var Pattinsons fortællerstemme en halvunderlig oplevelse for mig, der gav associationer til den tegneserieagtige stemning i Sin City og Watchmen. Det er dog DC, aka Detective Comics, og måske var jeg bare blevet for vant til Marvels måde at gøre tingene på.

At se Pattinson i Batmandragten opvejede dog gevaldigt, da han er en fremragende Batman med alt hvad det indebærer af dysterhed, tristhed, styrke og flotte læber.  Hans Bruce Wayne fik ham derimod til at ligne en endnu yngre og endnu mere deprimeret og bleg Edward Cullen fra Twilight. Hans udbrud som “du er ikke min far” til Alfred virkede akavet teenageagtigt og passede ikke med den dystre helt, han skal være.

Selvom DC ville lave en ny Batman, er historien om Bruce Wayne vel stadig, at han er en filantropisk rigmand på ca. 30 år. Hvis så bare “16 årig fåmælt teenager”-looket havde fungeret og kunne give noget ekstra til en character reboot, havde jeg været imødekommende. Det gør det ikke. 

 

 

Pattinson gør det godt, men han har ikke meget at arbejde med. Jeg sad længe og ventede på, at filmen skulle frembringe nogle følelser i mig, men udover introduktionen af Zoë Kravitz som Catwoman og deraf kommende god kemi mellem hende og Pattinson, så følte jeg ingenting. Jeg tror endda, jeg fik lavet min indkøbsliste i hovedet undervejs. Hverken ofre, gerningsmænd, politi eller Bruce Wayne havde jeg nogen følelsesmæssig reaktion på. Selv Alfred, som altid har været en omsorgsfuld far-figur i Batmanuniverset var mere en ligegyldig karakter på lige fod med forbipasserende på gaden i Gotham.

 

 

Ideen bag at skabe en ny, mere dyster Batman og en mere uhyggelige seriemorderisk fjende var god, men historien alt for rodet og ligegyldig. På trods af 3 hele timer bliver du som seer ikke tiltrækkeligt introduceret til nogen af karakterernes historie til, at du kan hverken holde med eller være imod dem. 

Skær den midterste time ud, omskriv Bruce Wayne og vis mere af Zoë Kravitz og Paul Dano (“The Riddler”). Så er jeg sikker på, den havde været fremragende.  Lige nu var den desværre ikke andet end lunken. 

 

 

 

 

The Batman går i biograferne nu.

IMDB: The Batman

 

 

Mia N

 


image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg