Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Hvorfor du ikke skal flytte dine planter for ofte

Forandringer påvirker planterne

 

De fleste planter i naturen er kun vant til forandringer i form af naturlige skiftende årstider. Derudover kommer mange husplanter oprindeligt fra fugtige, eksotiske områder, hvor der ikke nødvendigvis er så stor forskel på årstiderne, så ikke engang det er en egentlig stor forandring. Planterne er dermed vant til en vis stabilitet.

 

 

Uanset hvor godt vi prøver, kan vi ikke helt efterligne det tropiske klima hjemme i vores danske stuer (medmindre du investerer i et godt planteskab eller grotelt).

Når planter flyttes, reagerer de, og væksten vil derfor gå i stå, mens planten finder ud af sit nye miljø. Hvis flytninger sker for ofte, kan planten gå i chok, og den kan begynde at vise tegn på mistrivsel.

 

 

Hvis du flytter din plante, fx for at finde en bedre placering, så prøv at undgå på samme tid at have døren stående åben (træk, ændring i temperatur) eller fx have alt dit fugtige vasketøj hængende i samme rum (luftfugtighed). Det kan også være problematisk, hvis en plante står sådan, at du ofte går ind i nogle af dens blade. Det kan føre til skader på bladene, så planten er mere sårbar for skadedyr.

Det er sjældent, at en plante decideret dør af mange flytninger, men jeg ser ofte, at planten længe går i stå med vækst og begynder at mistrives. Forsøg på at behandle den kan så medføre yderligere chok, hvoraf det kan blive vanskeligt at få den sund og smuk igen.

Det kan derfor være en god idé at sætte sig ind i, hvilke lysforhold (jeg har skrevet om lys her) og dermed pladser i hjemmet, der er bedst for dine planter, flytte dem dertil og lade dem få ro i nogle måneder. 

 

 

Mia N

 

Hvis du har et spørgsmål vedrørende planter, kan du skrive til Plantebrevkassen.

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg