Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Mit nye IKEA planteskab

Min samling af sjældne og krævende planter havde brug for lidt mere omsorg

Jeg har efterhånden en samling på omkring 40-50 sjældne planter, hvoraf flere af dem har nogle værre divatendenser.

De har bruge for høj luftfugtighed og i de danske vintermåneder også lidt lys-støtte i form af vækstlys. Der kommer planteskabet ind i billedet. Jeg har tidligere skrevet om mine to planteskabe fra IKEA i modellen Rudsta. Du kan læse om dem og tilbehøret til dem her: DIY: IKEA planteskab.

 

Min feriekat Cleo viser mit originale Rudsta planteskab

 

Grundet min voksende samling var mine to skabe meget fyldte, og det fjernede noget af det æstetiske, når der ikke var plads nok til at stille planterne pænt og med luft imellem.

Da jeg faldt over et godt tilbud på et brugt planteskab på FB Marketplace, slog jeg til. Planteskabet er af modellen Fabrikör, som er lidt større end Rudsta. Mit er i en råhvid farve. Det er et vitrineskab til en nypris på 1299 kr, og så er der tilbehør for omkring 500kr. Jeg gav 750 for det hele og var meget glad.

 

Kvinden, jeg købte det af, er nemlig selv en plantedame, og hun havde allerede lavet forvandlingen fra vitrineskab til planteskab. Der var lavet huller til ledninger, indsat en rist til små hylder, installeret vækstlys samt en lille blæser, der sikrer, at luften ikke står stille.

 

Det er mit første planteskab med hvidt vækstlys i stedet for det klassiske pink/lilla, og det er virkelig rart for øjnene. Vækstlyset er et Ledlife Pro-Grow 20 Vækstarmatur 30 cm 4w LED-fuldt-spektrum, og mine planter elsker det.Min sjældne Alocasia Frydek Variegata trives og er ved at lave sit tredje blad.

 

Jeg er også vild med, at bagsiden af skabet er af glas. Det skaber et mere åbent og pænt udseende end Rudstaskabene.Jeg glæder mig til at se mine planter vokse og trives i skabet.

 

Mia N

 

image_print

DEL

3 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg