Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Min største plante: Dieffenbachia (Sigøjnerblad)

Denne gigant var et impulskøb, da jeg en dag i marts stod i Plantorama. Jeg havde netop fået en hel flyttekasse fyldt med puslespil af min veninde, og jeg var derfor i højt humør. Klip til mig, der presser en 1 meter høj plante ind i Blommemor, min lille bil. 

Jeg har aldrig haft en Dieffenbachia før, men jeg elsker planter med blade så lyse, at de nærmest er selvlysende. Jeg fragtede den med hjem og plantede den i min største terracottapotte. Jeg har passet den, som jeg ville passe en Alocasia: løs, veldrænet jord, middel til høj luftfugtighed, vanding når de øverste par cm er tørre, og indirekte sol.

Jeg er lidt i tvivl om den specifikke art. Det ligner både en Dieffenbachia Compacta, Maculata White Edna, Reflector og Seguine Lemon Tropic. Måske er det en helt femte? Uanset hvilken har den fantastiske mønstrede blade.

 

 

Den stortrives og har på to måneder lavet 6 nye blade. Den kan anbefales som en stor, lidt usædvanlig husplante, som trives fint i halvskygge. Selv Lady (et marsvin jeg passer), som ikke lader sig imponere let, er hypnotiseret af den (den er dog giftig og derfor i sikkerhedsafstand fra hende).

Jeg gav 300kr for den i Plantorama Vallensbæk.

 

Mia N

image_print

DEL

3 reaktioner

  1. Det er 100% en dieffenbachia maculata. Mvh Santos Albeos, Biolog/Botaniker ansat hos Plantorama.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg