Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Paradistræ (Crassula Ovata)

Pasningsvejledning og guide til at tage stiklinger

 

Paradistræ eller Pengetræ (Crassula Ovata) er en sukkulent, dvs. en plante, der ligner kaktussen i pasningsbehov og nogle gange også udseende. Sukkulenter er på én gang lette at passe, fordi de ikke behøver andet end sol og meget lidt vand – og svære at passe, fordi de meget let overvandes. Ligesom en kaktus vil planten hurtigt rådne, hvis den får for meget vand. Hvis Paradistræet trives, kan det derimod både få blomster og blive imponerende stort, op til 1 meter. 

Paradistræet er let at passe, den er billig, og den er meget let at tage stiklinger af. Skynd dig at stjæle et blad fra en vens Paradistræ, så du hurtigt kan få din egen plante. 

 

 

 

Jord: Veldrænet løs jord, fx kaktusmuld eller pottemuld blandet med kokosmuld og lecakugler. Planten kan godt leve i almindelig pottemuld, men der er stor risiko for, at mulden holder for meget på vandet, og at planten dermed lider under overvanding. 

Vand: Lad jorden tørre ud mellem vanding og vand først, når den er HELT tør. Jeg vander mine sukkulenter ca. hver 2.-3. uge. 

Lys: Paradistræ har brug for masser af lys og klarer også direkte sol. Planten vil ofte strække sig efter lyset, og det er derfor vigtigt at rotere den, så den ikke bliver skæv. Hvis dit Paradistræ bliver meget ranglet, er det et tegn på, at den strækker sig for meget efter lyset, og at den derfor står et sted, hvor der ikke er nok lys. 

Gødning: Gerne hver tredje eller fjerde måned, men det er ikke nødvendigt. 

Luftfugtighed og temperatur: Som en anden sukkulent foretrækker Paradistræ et varmt og tørt miljø, gerne en dejlig varm stue.

 

 

 

Formering/stiklinger: Sukkulenter er nogle af de letteste planter at tage stiklinger af! Når først du har åbnet den dør, kan du ikke stoppe igen. Du tager dig selv i at kigge efter sukkulentblade på gulvet af plantecentre. 

Du kan enten tage en stikling ved at klippe et stykke af planten (stængel inkl. et par blade) af og sætte i vand. Vent på den får rødder og plant derefter. Husk at skifte vandet regelmæssigt.

Du kan også tage et blad, lægge det (pres det meget let ned) på jorden og holde jorden fugtig. På sigt vil bladet lave små rødder, flere blade og til sidst en hel plante. 

 

 

 

Held og lykke med planten. Må den bringe dig både paradis og penge!

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg