Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Plantebrevkasse: Gule blade på Pilea

Spørgsmål:

 

 “Min Pilea taber bladene. De bliver gule. Hvorfor?”

 

 (stock photo)

Svar:

Det sker desværre for langt de fleste Pilea-ejere, at planten på et tidspunkt får gule blade og samtidig mister en del blade. Det er en naturlig del af plantens vækst, at den kan smide særligt de nederste blade på sigt og blive noget ranglet at se på, men det lyder ikke til, det er det, der er tale om her. I og med at bladene bliver gule, så vil jeg tro, at din plante er blevet overvandet. Det kan enten skyldes, at du har vandet den for hyppigt, eller at der ikke er et fungerende dræn i potten, der sørger for, at overflødigt vand kan løbe fra. 

Mærk på jorden, om den er fugtig og tung og tjek om drænhullet er blokeret. Lad planten tørre ud, før du vander, og vand gerne med lidt gødning i, hvis det er længe siden, den har fået det. Misfarvninger kan nemlig også skyldes manglende næring.

Blade, som allerede er misfarvede og gule, kan du sagtens fjerne, så planten ikke bruger energi på dem, men på sund, ny vækst.

 

Hvis jeg skal kunne give et mere præcist råd, så send endelig billeder af planten til min mail. 

 

De bedste hilsner,

Mia N

image_print

DEL

2 reaktioner

  1. Hej
    Hvorfor begynder nogle af bladene af krølle sammen, bliver sorte og gule og falder derefter af

    1. Hej Bente 🙂 Tak for dit spørgsmål. Jeg har svaret på det i Plantebrevkassen, som jeg lige har lagt ud. Håber det kan hjælpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg