et bondegårdsliv i storbyen

Plantebrevkasse: Hvide pletter på Pilea

Spørgsmål:

Hvad er der galt med min Pilea? Den har hvide prikker på undersiden af bladene. Er det en sygdom? Jeg tror ikke, det er dyr. Noget af det kan jeg skrabe af med neglen (Anonym)

 

Svar:

Ud fra din beskrivelse er der ikke noget galt med din Pilea peperomioides (kinesisk pengeplante). 

Alle planter har en slags porer, som de ånder igennem og laver fotosyntese med. Pileaens porer er meget tydelige og ses som små hvide prikker på bagsiden af bladene. Disse porer hedder stromaer eller stomata og kaldes på dansk også spalteåbninger. De fleste planters stomata er ikke så tydelige som på Pileaer, og derfor tænker vi naturligt, at det er en sygdom eller parasit (obs. hvide pletter kan være fx trips eller meldug, så det er godt, du holder øje).

Når du kan skrabe lidt af det hvide af planten, er det ophobede mineraler, som igen ikke er et tegn på sygdom.

 

Nyd din fine Pileaplante 😊

 

Mia N

 

DEL

Del på facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Psykolog, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 34 år og oprindeligt nordjyde fra Hjallerup og Aalborg. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på tredje år med mine to marsvin og ca. 60 planter og elsker det. Jeg er uddannet psykolog og arbejder i psykiatrien. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad.

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen