Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Serieanbefalinger: Sneengle og Mare of Easttown

Anmeldelser og anbefalinger af to solide og dystre serier på DR og HBO.

 

Sneengle (Snöänglar)

Genre: Drama, crime, mystery

Kan ses på: DR.DK

IMDB: Snöänglar

 

Sneengle er en socialrealistisk svensk/dansk serie, der omhandler flere menneskers udfordrende historier. Hovedhistorien omhandler Jenni (Josefin Asplund) og Salle (Ardelan Esmaili), hvis spædbarn Lukas forsvinder ud af den blå luft.

Vi følger moderen Jenni, der er tidligere stofmisbruger, og som har svært ved at finde sin vej i livet. Hun kæmper med at forene rollen som mor med sit tidligere ustabile festliv. Hendes kæreste Salle er ofte fraværende, da han prøver at tjene penge til familien, nogle gange ad lyssky omveje.

I jagten på at finde Lukas møder vi også den danske sundhedsplejerske Maria og den svenske politibetjent Alice, som hver især har deres egne kampe at kæmpe. Maria med sin autistiske bror og ufrivillige barnløshed, Alice med sin mand, der har fået en blodprop og prøver at støde hende fra sig.

 

Josefin Asplund spiller fantastisk og troværdigt som Jenni, og jeg blev rørt af Jenni og Salles forsøg på at skabe det stabile hjem for deres børn, som bare hele tiden fejler, fordi de hver især tiltrækkes af ”quick fixes” fremfor det lange seje træk. Selv når Jenni er ved at bryde sammen over Lukas’ vedblivende gråd, fornemmer du, at hun inderst inde bare er lost og sårbar.

Sneengle har en overraskende slutning, når Lukas’ historie afsløres, og serien er både rørende og spændende. Den foregår i et langsomt tempo og med mørke, kolde farver, og det kan forståeligt få nogle til at stå af. Men hav tålmodighed – den er absolut det værd. Fantastisk persongalleri og spændende twists.

 

 

 

Mare of Easttown 

Genre: Drama, crime, mystery

Kan ses på: HBO Nordic

IMDB: Mare of Easttown

Nedenstående er skrevet på baggrund af de 6 første afsnit (6/7).

 

 

I Mare of Easttown følger vi efterforskeren Mare, spillet af Kate Winslet, i den lille by Easttown. Mare virker udbrændt og lidt ligeglad med det hele, men hurtigt ser vi også, at hun er en talentfuld efterforsker, der brænder for sit arbejde. Samme engagement ser vi ikke på hjemmefronten, hvor Mare har et anspændt forhold til både sin datter, eksmand og eksmandens nye forlovede. Det viser sig, at Mare har mistet sin søn til selvmord, og at hun tager sig af sit barnebarn. Sønnens selvmord ligger som en skygge over hende, og familiemedlemmerne er frustrerede over, hun ikke vil tale om det.

I byen Easttown forsvinder flere unge kvinder, nogle sporløst, én dukker op død i byens å. Mare bebrejdes af mange af byens indbyggere for ikke at have gjort nok for at fange gerningsmanden. Hun bliver parret med betjenten Colin Zabel (Evan Peters, ham den hurtige fra Xmen), der er noget mere uerfaren og kejtet.

Vi følger Mares jagt på gerningsmanden, hendes vanskelige relationer og den konstant voksende utryghed og mistillid i byen. Serien er dyster, og den har en håbløshed over sig, meget lig Sneengle, som jeg er stor fan af. Normalt er den slags serier langsomme og tenderende til lidt kedelige, men der er et passende og næsten hurtigt tempo i Mare of Easttown. Kate Winslet er meget troværdig i sin rolle som Mare, da der er en god balance mellem det kolde, rå ydre og den omsorg, hun alligevel lægger i at tale med ofre og vidner.

Serien er lidt forudsigelig på nogle punkter, og historien er set før, men den fungerer virkelig godt alligevel. Jeg kan ikke vente med at se det sidste afsnit!

 

 

 

Mia N

 


image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg