Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Grønt på arbejdspladsen

Gør din kedelige arbejdsplads lidt hyggeligere og grønnere med grøntsagsplanter

 

Der er ingen grund til, at vi kun forspirer og gør noget ud af vores planter derhjemme. Jeg arbejder i psykiatrien, og alle, der har været der, ved, at indretningsstilen i psykiatrien ofte er 90’er-træ, triste malerier og grå og hvide vægge – som de fleste steder i sundhedsvæsenet. Det er pressede systemer og selvfølgelig skal penge og ressourcer gå til det vigtigste: behandlingen. Men jeg tror på, at vi alle bliver påvirkede af vores omgivelser, og at vi har brug for at se på noget kønt. Når behandling gerne skal repræsentere udvikling og støtte, er det lidt ærgerligt, at indretningen signalerer tristhed  og tandlægeklinik. 

På mit arbejde er mine kolleger og jeg derfor i gang med at gøre det hele lidt hyggeligere. Vi finder vaser, bøger og planter, vi kan undvære derhjemme, og nu er jeg i gang med et herligt grønt projekt.

 

 

Jeg har forspiret planter i vores vindueskarme, særligt i vores grupperum, hvor vi laver gruppeterapi. Vi har rigtig gode vindueskarme på arbejde, hvor der kommer meget sol, og det er gode betingelser for planter.

Jeg gemte emballage fra et IKEA møbel, som kunne bruges som forspiringsbakker, og så plantede jeg små frø i de forskellige rum: agurk, squash og rød og gul cherrytomat.

Jeg har brugt fremgangsmåden, som jeg beskriver her: Forspiring af grøntsager trin for trin. 

 

 

Da frøende begyndte at spire, tog jeg dem med hjem og omplantede dem til lidt større potter. Jeg har netop omplantet dem for anden gang, fordi de er blevet så store og fine. Jeg har snuppet en agurk til vindueskarmen på mit kontor, og resten står i grupperummene.

 

Min terapi-agurkeplante på kontoret

 

Både vi ansatte og patienterne synes, det er rigtig hyggeligt at se på noget grønt, samt at følge med i en plantes vækst fra frø til grøntsag. På sigt vil jeg omplante dem til store, flotte krukker, og så vil vi kunne tage tomater og andet til frokosten.

 

Jeg burde  snart få et “jordtillæg” til min løn. 

 

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg