Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

En søndagsroadtrip i Nordsjælland

Et besøg i plantecenter førte til opdagelsen af et grønt naturområde med smuk fiskesø

 

Jeg plejer næsten hver weekend at tage ud på eventyr og opdage noget nyt her i Danmark. Jeg er så heldig at have en bil, Blommemor, og hun giver mig så meget frihed. Når jeg tager ud på opdagelse i Danmark, får jeg lidt af den glæde, jeg er vant til fra mine rejser i Asien. Følelsen af frihed, glæden ved smuk natur og nye indtryk. Nogle gange trænger øjnene bare til at se noget nyt, og Danmark har meget at byde på.

Jeg havde tænkt, at min dag i går, søndag, skulle bruges på nattøj og serier efter en travl uge. I stedet vågnede jeg kl. 8, farvede hår, gjorde rent ved grisene, sorterede tøj til Det Kollektive Klædeskab, og så tog jeg på eventyr.

Jeg ville gerne i plantecenteret Fasters Have i Frederikssund, egentligt ikke fordi jeg mangler planter (surprise!), men fordi køreturen derop er så smuk. Det tager ca. 45 minutter fra Nørrebro, og når motorvejsstykket er overstået, kører du langs smukke veje med gigantiske grønne træer, der vælter ind over vejene.

 

 

Det blev dermed dagens solo-søndagseventyr: køretur, plantecenter, stop i naturen og gå på opdagelse. Alt imens jeg selvfølgelig havde køre-Pepsi Max med og sang højt og smukt i bilen. Jeg har endda udviklet en skulderdans, jeg kan udføre, når jeg er bag rettet. Det er med at udnytte enhver mulighed for solokoncert.

Plantecenteret Fasters Have er en oplevelse for sig selv. En stor junglebutik med fantastiske planter. Derfor vil jeg skrive et separat indlæg om besøget der (kommer snart). Efter plantecenteret stoppede jeg flere gange, når jeg så noget smukt. For mig kan det være træer, marker, får (jeg elsker får), blomster, en gammel bygning eller et bestemt lys. Der var et varmt gulligt sollys, som gav det hele mere farve og sommerfølelse.

Et af mine første stop var for at plukke græs og mælkebøtter til mine marsvin, men jeg opdagede også, hvordan store, buskede træer bøjede ind over vejen for nærmest at lave en tunnel. Jeg opdagede også, hvor lækker Blommemor er i naturen og sollyset. Det opdager jeg hyppigt.

 

(Forestil dig, at sangen Sexy Bitch spiller, mens du ser på billedet)

 

Jeg kunne se på Google Maps, at jeg på vej op til plantecenteret var i nærheden af to søer, så jeg besluttede mig for at stoppe på tilbagevejen. Jeg holdt ind på et af de hyggelige parkeringsområder og gik på vandring. Der var en smuk åbning i den vilde natur.

 

 

Jeg har senere set på Google Maps, at jeg var ved Uggeløse Skov ved Slangerup.

 

 

Jeg kunne se, at jeg nærmede mig en stor sø, og lidt efter glimtede der vand bag en masse træer. Jeg stod dog oppe på en bakke og kunne ikke komme ned. Løsningen blev at kure (jysk udtryk?) på røven ned, og den støvede bagdel var det hele værd. Jeg kom nemlig ned til dette.

Sikke et syn!

 

 

Jeg kunne gå rundt om hele søen på en lille sti, hvor der var alle mulige træer og rødder, og det var vildt og farverigt. Insekterne må have en fest der. Der stod flere træbænke, som jeg forestillede mig at sidde og læse en bog på.

Jeg så mange fisk i søen på ruten, og der stod også en far og søn helt ovre på den anden side og fiskede. Ørreder, fandt jeg senere ud af på et skilt. Der var smukke, glimtende strandskaller på søens bund, og de eneste tre små hvide skyer, der var på himlen, spejlede sig i vandoverfladen.

 

 

Jeg fór lidt vild på vej tilbage til bilen, fordi jeg egentligt ikke anede, hvor jeg var. Men at fare vildt på natureventyr er en del af oplevelsen (siger jeg nu, fordi jeg fandt min bil efter kun 10 min).

Tænk at man kan opdage sådan et sted helt spontant på en køretur.

 

Efterfølgende kørte jeg hjem og bagte boller og spiste is. Resten af dagen er gik med planter på altanen, at fotografere Bagel i sin marsvinehængekøje og at se The Magicians på HBO.

 

 

Yndlingssøndag.

 

Mia N

image_print

DEL

3 reaktioner

  1. Ahhh, det var dejligt at få afklaret hvor du var! Det sætter jeg pris på 😄
    Sikke et smukt, ‘hemmeligt’ og tilfældigt sted du fandt. Så fint med det klare vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg