Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Jeg skal til Maldiverne – og det er billigt!

Mine hacks til en billig(ere) paradisferie

 

Om få dage rejser jeg til Maldiverne med en veninde, og jeg glæder mig helt utroligt. Både fordi jeg grundet covid ikke har rejst i varme lande siden 2019, og fordi Maldiverne. Maldiverne!

Jeg har lagt mærke til, at når jeg fortæller det til nogen, så reagerer de nærmest med chok, fordi de tror, jeg er en dansk oliesheik. Mange forbinder nemlig Maldiverne med PENGE, altså at det er virkelig dyrt. Jeg har selv hørt om mange, der har boet på en resortø i de smukke flydende bungalows til 100.000kr for en uge. Hvor måtte gå i traumebehandling bagefter, fordi det er så dyrt, at mit nordjyske kræmmerhjerte stoppede med at slå et øjeblik (ikke at der er noget galt med at betale så meget for at bo i Paradis. Jeg ville ønske, jeg havde de penge!).

Men jeg har gjort det – altså bestilt rejse til Maldiverne med fly, hotel og 10 overnatninger – for 11.000kr pr person i alt (obs.: eksl. mad).

 

 

Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at rejse til dyre steder billigt*, hvis du er åben overfor at bruge lidt mere tid på research og planlægning og selvfølgelig – at opleve en lidt lavere standard på rejsen.

 

Her er, hvordan jeg har booket fly tur/retur og 10 nætter på Maldiverne til 11.000kr (mere præcist 11.200kr)

 

 

 • Rejs udenfor højtiderne: vi skal rejse i april, som er oplagt i forhold til danske påskehelligdage, men det er ikke nødvendigvis en oplagt tid for andre turister. Højtider i de fleste lande med turister er sommer og vinter. Det er derfor generelt billigere at rejse på andre tidspunkter på året

 

 • Rejs midt på ugen: det er ofte lidt dyrere at rejse på fredage og søndage, så hvis du kan lægge dine rejsedatoer på andre dage, særligt fx tirsdage, onsdage og torsdage, kan der være lidt at spare

 

 • Brug en browser, der kan lave inkognito-vinduer, fx Google Chrome: har du prøvet at søge på flybilletter flere gange, og hver gang stiger prisen med ca. 100kr? Når du søger på flybilletter, registrerer siden, at du er interesseret i den destination, og så stiger prisen en lille smule hver gang. Du bliver, som med alt andet på internettet, sporet, og reklamer, sider osv. tilpasses dig og dine ønsker. Hvis de højere cybermagter, aka algoritmer, ved at du flere gange har søgt på Thailand, så finder den let billetter til Thailand til dig – med lidt ekstra kroner på. Lav derfor al din søgning i et inkognito-vindue, hvor du ikke spores. 

 

 

 • Overvej mellemlandinger: på turen til Maldiverne kan vi ikke undgå mellemlandinger, så det giver sig selv. Men ofte kan du flyve med en mellemlanding eller to til destinationer, der er langt væk, og spare nærmest halvdelen af prisen. Du kan også rejse fra andre byer, lande og lufthavne, end den mest oplagte for dig, hvis du ikke har noget imod at rejse til fx Billund eller Hamborg først. Det har jeg gjort meget. Nu er jeg gammel og træt og synes ikke, besparelsen opvejer for den længere rejsetid og jetlag. 

 

 • Brug fly-databaser (igen inkognito): jeg bruger altid Momondo eller Skyscanner, når jeg vil have en fornemmelse af en flybiletpris. Den søger blandt alle de forskellige flyselskaber, og du kan let se, hvilke dage, der er særligt billige at rejse på. 

 

 

 • Brug hoteldatabaser, hvor du kan optjene point og rabatter: jeg bruger altid Agoda, fordi jeg optjener rabatter, hver gang jeg booker hotel gennem dem. Til at starte med er hotellerne tit billigere gennem en hoteldatabase, men med rabatterne oveni kan det virkelig gøre en forskel. Vi fik en stor rabat på hotellet i Maldiverne, fordi jeg efter mine mange rejser er VIP medlem.  (Vær dog opmærksom på at der er et vigtigt minus ved hotelagenter/databaser. Nogle gange snakker agenten, fx Agoda, ikke særligt godt sammen med selve hotellet, og så kan der ske overbookninger. Jeg har stået på alt fra Bornholm til Lombok i Indonesien uden en booking lige pludselig. Det kan give lidt sved på panden, især hvis du rejser alene).

 

 

 • Bo lokalt: der er utroligt mange penge at spare i de fleste lande ved ikke at bo på de opreklamerede, turistede steder. Bevares, jeg skulle da nok bo i de flydende bungalows på en resortø i Maldiverne, men nu skal jeg i stedet bo i en bungalow på fast grund på en lokal ø. Hvis du er åben overfor at få en mindre lukseriøs ferie og i stedet få indblik i det mere ægte liv i det givne land, så overvej at bo mere lokalt. Vi skal bo på den lokale ø Thulusdhoo. Men hey, det turkise vand og palmerne er de samme, som der er på resortøerne. 

 

 • Undgå “pakkerejse-selskaber” (Kilroy, Spies osv.): de reklamerer med at kunne strikke en ferie sammen til dig på den billigste måde, men det er aldrig billigere, end hvis du selv gør det. Tværtimod. Hvis du derimod ønsker at undgå tid på planlægning mv., så go for it. Det kan være ren forkælelse, at andre sørger for det. Det er bare ikke billigere. 

 

 

Du kan derudover overveje følgende i forhold til at spare penge på din rejse: 

 • Guesthouses, B&B og Inns (ofte er det billigere at bo her end på hotel)
 • Forskellige værelsestyper (havudsigt er typisk dyrest) 
 • Lokalt mad (hvis du ikke er bange for street food eller lokale restauranter, hvor du føler, du sidder inde i nogens stue, så kan du spare seriøse dollars) 
 • Madmarkeder (med bestik og lidt salt og peber enten fra dit hotel eller hjemmefra kan du komme rigtig langt på et lokalt madmarked) 

 

 

Kender du nogle gode rejsehacks? Del dem meget gerne.

 

Mia N

*Hvad vi finder billigt, er selvfølgelig individuelt. 11.000kr er mange penge, men sammenlignet med hvad man typisk betaler for en rejse til Maldiverne er det efter min mening billigt.

image_print

DEL

2 reaktioner

 1. Hvor lyder det pragtfuldt!

  Skægaben siger, det er det skønneste sted. Vil elske at se dagbogsindlæg derfra – bare et par stykker som minimum😇

  Rigtig god tur!❣️☀️

  – A

 2. Så fedt! Nogle gange kan man også ringe/maile hotellet og forhandle en fair pris- det har ikke jeg men min PA rejsebuddy gjort og så fik vi et tip top til 30%😍
  Rigtig god tur – glæder mig til at se og høre om det hele❤️💕💖🌸😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg