Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Opdatering på min Philodendron White Princess

Fra stilstand og brune pletter til sunde blade og ny vækst

 

Tilbage i august lavede jeg blogindlægget Diagnosticering og behandling af Philodendron White Princess, da den var blevet ramt af mange små, brune pletter og misfarvninger, og væksten var gået i stå. Jeg kunne ikke finde skadedyr på den, men jeg var heller ikke sikker på, hvad de brune pletter var. Var det rust? Bladplet? Svamp? Planten havde det i hvert fald ikke godt.

 

FØR. August 2021.

 

FØR

 

FØR

 

Jeg endte med at vurdere, at der måtte være tale om en slags svampesygdom, højst sandsynligt rust. Jeg gik i gang med at behandle planten, selvom jeg ikke var sikker på, hvad den fejlede. Det er vigtigt at starte behandling hurtigst muligt for at mindske eventuel spredning. 

Du kan læse mere om, hvordan jeg behandlede den her

 

OPDATERING 

Allerede efter en måneds tid begyndte min Philodendron White Princess at se bedre ud. Den skød et nyt blad ud, hvor der var næsten ingen brune pletter, og misfarvningerne var væk. Der er siden da kommet et blad mere, og der er et nyt på vej. Det nye blad, der er på vej, ser ud til at være helt sundt og rask.

Min behandling har derfor virket, og min smukke plante kan stolt og grønt leve videre.

 

EFTER. Oktober 2021.

 

EFTER. Her kan man se de få brune pletter, der er på de nye blade.

 

EFTER. Sunde, fine blade.

 

 

Hvis du har et spørgsmål om dine planter, kan stille det i min Plantebrevkasse.

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg