Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Anmeldelse: Archive 81

Ny mystisk serie på Netflix om en forsvunden filmskaber og de genfundne bånd

 

Archive 81

Serien Archive 81, der er bygget over en podcast af samme navn, har været tilgængelig på Netflix et par uger nu. Hvis du er en af de få, der ikke har set den endnu, så læs med.

I Archive 81 følger vi Dan Turner, der tilbydes et job med en overordentlig god løn for at restaurere nogle gamle bånd. Da båndene angivelige er personfølsomme, skal han imens opholde sig på forskningsbasen og bo der alene, mens han gennemser og arbejder med båndene. Hele grundlaget for jobbet er lidt vagt, men Dan griber muligheden. Han begynder at se båndene, optaget af kvinden Melody i 1994. Hun undersøgte beboerne i en ejendom ”The Visser Apartments”. Også hendes grundlag for at interviewe og filme beboerne er i lang tid vagt og ukendt. Det er en lidt svag præmis, vi køber os ind på her, men lad gå.

Dan begynder at knytte sig til Melody, der på båndene bliver opmærksom på, at alting ikke er helt normalt i The Visser Apartments. Der er underlige chantende sange, der kommer ud af radiatoren, en ung pige Jess med en slags epilepsianfald og ikke mindst bank på døren, men ingen udenfor.

Vi følger herefter Dans arbejde med ikke bare at restaurere båndene, men at vikle sig mere og mere ind i Melodys historie i forsøget på at løse den og måske endda redde hende. 

 

 

Anmeldelse

Archive 81 er populær, og indledningsvist tænkte jeg også, det var med god grund. Jeg så første afsnit af serien, der har 8 episoder, og jeg var varm om mit seriehjerte. Skummel stemning, uhyggelige bånd, mand alene i et klinisk palads. Det er et godt udgangspunkt, og jeg elsker alt med genfundne bånd, spøgelser og kulter. Dog er det desværre en af de serier, hvor luften for hvert afsnit siver mere og mere ud af ballonen. Da jeg nåede til afsnit 5, havde jeg seriøse overvejelser om at stoppe serien. Ikke fordi den var virkelig dårlig, men fordi den var langtrukken, og hvert afsnit synes at handle om det samme igen og igen. Der bliver flere drømmeagtige sekvenser, og de har, ligesom musikalske indslag, sjældent gjort noget godt for serier og film.

Hovedpersonen Dan Turner, spillet af Mamoudou Athie,  mangler ansigtsmimik. Han ser altid på én gang neutral og chokeret ud. Jeg havde heller ikke meget sympati for Melody, spillet af Dina Shihabi. Det, der skulle være uhyggeligt, bliver lidt forvirrende og kedeligt, og der er et lille element af teaterskuespil, som gør, at serien ikke kan snige sig op over en middel karakter hos mig.

Archive 81 prøver, og den har sine øjeblikke, men den falder lidt til jorden. Jeg ved ikke, om jeg har spildt de 8 timer, eller om de var godt givet ud, fordi jeg altid gerne vil anerkende et forsøg på en god gyserserie.

Serien får en god score på IMDB, så måske er det blot mig, der er i corona-febervildelse. Se derfor et par afsnit og bedøm selv, om den fanger dig.

 

PS. Hvorfor hedder den i øvrigt Archive 81? Ingen ved det. Vi er også lidt ligeglade.

 

 

IMDB: Archive 81

Genre: Drama, horror, mystery

Kan ses: på Netflix

 

 

Mia N

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg