Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

Anthurium Clarinervium

Pasningsvejledning på en unik plante, der er kendt for sine hjerteformede og mønstrede velourblade 

 

Indeholder reklame for

 

Anthurium Clarinervium var den første dyre plante, jeg købte. Det er 3 år siden, og jeg kan huske, jeg kørte hjem fra plantecenteret med en halv lykke/halv skamfølelse, fordi jeg lige havde brugt 550kr på en plante. En plante, jeg i øvrigt heller ikke helt vidste, hvad var, og som jeg forvekslede med en Anthurium Crystallinum. Jeg opdagede min fejl, da jeg stolt lagde billeder op af min nye skønhed i et planteforum, og mere kyndige plantenørder hjalp mig.

Heldigvis ændrede navnet ikke på skønheden, og jeg har siden da været forelsket i alle slags Anthurium. Det er nemlig en stor familie af planter, den ene mere fascinerende end den anden. 

 

Anthurium Clarinervium

 

Mine første, 550kr dyre Clarinervium døde, og jeg var lige ved at holde en protest-pause med at have dem. I stedet satte jeg mig for, som med mine andre planter, at forstå og passe planten rigtigt. Det er nemlig slet ikke så svært, som jeg troede.

Min samling voksede herefter støt, og jeg har nu Clarinervium, Crystallinum, Silver Blush, Magnificum Verde, en hybrid form og Warocqueanum.

 

 

I dag har jeg flest af den, der startede min Anthurium afhægighed: Clarinervium. Mine nyeste er fra Plantekøb, en online plantevirksomhed, hvor man kan bestille planter direkte hjem til sig selv.

Anthurium-planter  er stadig ikke den mest udbredte plante herhjemme, så i stedet for at køre rundt og lede efter den, kan du læne dig tilbage, og lade den komme trygt og hurtigt til dig. 

 

Det var en god dag, da jeg modtog nye, smukke Anthuriums fra Plantekøb. Store blade, sunde rødder og forsvarligt pakket.

Køb let din egen Anthurium Clarinervium her og få bragt den direkte hjem til dig.

 

Anthurium Clarinervium er oprindeligt fra Mexico og er kendetegnet ved store, hjerteformede blade. De er stive og nærmest læderagtige og mørkegrønne. De glimrer let grundet deres velouragtige overflade. Langs bladene er der hvidlige, nærmest sølv, vener, der laver et specielt mønster. 

 

PASNINGSVEJLEDNING

Jord: Anthurium (både Clarinervium og andre slags) kan leve i det meste jord, fordi den har tykke, solide rødder. Den trives dog bedst i veldrænet, løs jord. Læs eventuelt Planter for begyndere: Jord for at se den blanding, jeg typisk bruger. Jeg har lige nu nogle af mine i pon, og det elsker de også. 

Lys: Skal stå lyst, men kun i indirekte lys. Trives ikke godt i direkte sollys. Du kan læse mere om lysforhold i Planter for begyndere: Lys

Luftfugtighed: Klarer sig fint i almindelig stueluftfugtighed (40-50%), men trives også i højere luftfugtighed (60%-70%). Personligt har jeg ikke god erfaring med højere luftfugtighed end 60-70%. Jeg har haft en i mit planteskab med luffugtighed på 80+, og der begyndte bladene at vise tegn på svamp. Jeg anbefaler derfor almindelig luftfugtighed.

 

 

Gødning: Gød en gang hver tredje måned i sommerhalvåret.

Vanding: Vand enten lidt løbende, så jorden holdes let fugtig, eller vand igennem, når de første 2-3 cm jord er helt tørre. Jeg gør det sidste.

Vækst: Anthurium Clarinervium vokser langsomt, og jeg har på nogle af mine, som jeg har haft i flere år, kun fået enkelte nye blade. Til gengæld bliver den ved med at stå flot og robust.

Stiklinger: Grundet Anthuriums opbygning kan du ikke tage stiklinger på samme måde som fx ved en Monstera Deliciosa. Planten skal i stedet deles nede ved rødderne, eller du skal gro helt nye planter ved at gemme frøene fra blomsterne. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg ved, at kyndige plantenørder derude endda kan lave hybridvarianter med frøene.

 

 

Anthurium Clarinervium er i min erfaring ikke en plante, der let får skadedyr, hvilket er et stort plus. En af mine har haft trips, og jeg behandler løbende mine planter forebyggende med neem-olie eller min hjemmelavede insektspray. Til gengæld får den ind i mellem diverse skønhedsfejl såsom kalkpletter og misfarvninger grundet bladets fine og velouragtige overflade.

 

Jeg er endnu ikke faldet over en Anthurium, som ikke er smuk. Det er en unik, smuk og overraskende robust plante, som vil klæde ethvert hjem og enhver planteelsker.

 

Indeholder reklame for

 

Mia N

 

image_print

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg