Planter og alt det andet "værk",
der interesserer mig

De forgangne uger: 15 minutes of fame, drabschefer, efterårsfarver og lige ét marsvin mere

I’m back baby!

 

Min pc er, efter gulerodsvandskade og reparation, endelig genopstået fra de døde, og min blogpause er overstået. Jeg har selvfølgelig haft min telefon, og jeg har også en gammel tablet, men jeg kan ikke skrive blogindlæg på touchtastatur. Det giver ikke den tilfredsstillende ”trykke på en knap”-fornemmelse – til gengæld giver det ufatteligt mange tastefejl. 

Men nu sidder jeg her med min ny-reparerede bærbare PCi skødet, foran pejsen i min fars sommerhus i Blokhus, og jeg er klar til igen at fylde Planteværk med mine interesser og ligegyldigheder.

 

Græskar på torvet i Blokhus tidligere i dag

 

Der er sket meget i oktober måned. Min bil Blommemor blev påkørt af en vanvittig bilist på min gade, så hun fik en ordentligt bule og nogle skrammer. Det var en interessant telefonsamtale med politibetjenten efterfølgende, der fortalte, at gerningsmanden var flygtet fra stedet, og der var en lille biljagt på Nørrebrogade, før de fangede ham.

Af en eller anden grund kunne betjenten indledningsvist ikke få fat på mig, og han havde derfor ringet til mine familiemedlemmer for at få fat på mig. Gad vide, hvad de tænkte, da Københavns Politi ringede til dem og ledte efter mig – ”nu har hun endelig gjort det: overfaldet nogen, der stirrede på hende parallelparkere eller røvet en slikbutik for alle deres skumdiamanter fra BUBS”.

Mit yndlingsslik: Sure skumdiamanter/skumromber fra BUBS.

 

Blommemor har nu fået en hel ny bagdel, og hun skinner af både glæde og en nylig bilvask.

Hun blev for ikke så længe siden booket på GoMore til at være med i en musikvideo af bandet GENTS, der, grundet hendes ridser, beskrev hende som ”en mor, der har været igennem noget”. Vi må holde øje med hendes fremtidige celebrity karriere.

Hvis vi bliver i det hjørne, så er det også min bygning, der er med i Kastanjemanden (Mark Hess’ lejlighed – ja, den super grimme svalegang med farverige døre), og en hel lørdag måtte jeg ninjakravle i min stue for at undgå at blive filmet i nattøj et filmhold fra Bacon Productions, der filmede foran min altan. Alt det kombineret med at jeg var lige ved at køre Bubber ned i krydset ved Statens Museum for Kunst, peger det mod, at jeg bør blive kendt. Måske på at røve en slikbutik for BUBS.

 

Blommemors bagdel før og efter (girl, look at that body)

 

I sidste weekend var der Kulturnat i København, og jeg ELSKER den aften. For 95 kroner får du et kulturpas, og så er alle attraktioner i KBH samt alt offentligt transport gratis fra 18.00-00.00. Jeg vil se så mange ting på den aften, at jeg skal anstrenge mig for ikke at rende rundt som en stresset hovedløs høne med tjekliste. Jeg var denne gang 3 timer på Politimuset, hvor jeg både var på byvanding på Nørrebro med den pensionerede politibetjent Ole samt til foredrag med tidligere drabschef i Rejseholdet, Bent Isager Nielsen. Jeg synes, efterforskningsarbejde er noget af det mest spændende, så jeg fangirlede og stillede ham mange spørgsmål. Fuldstændig ligesom med Ove Dahl på Krimimessen ugen før.

Vi talte om psykopati og sindssyge, og hvordan de to rigtig ofte blandes sammen, særligt i true crime-bølgen, selvom de har intet med hinanden at gøre. Det var interessant, og jeg overvejer at skrive et blogindlæg om det. Jeg købte hans bog, som er virkelig god indtil videre, og jeg fik den signeret som den bognørd, jeg er.

 

 

Derudover var jeg i Østre Landsret, på lygterundtur på Bispebjerg Kirkegård og til klassisk koncert i Marmorkirken. Jeg er ikke religiøs, men i Marmorkirken går jeg full Jesus. Jeg sværger, han bor altså derinde. Der er så smukt, fredfyldt og spirituelt derinde.

Hvis I er i KBH på en fremtidig kulturnat, så snyd jer ikke for den skønne eventyrlige stemning på sådan en aften.

 

Jeg var i weekenden ugen før på Krimimesse i Fængslet i Horsens for at hylde, fejre og støtte min søster Britt Nørbak, der med sin debutroman INSTINKT var udtaget til at blive interviewet på scenen. Det er noget af det største, der kan ske i bogverdenen, og jeg kan stadig ikke fatte, at min søster, som har skiftet min ble som baby, og som altid bager gulerodsboller til mig, har udgivet en succesroman, som var på Krimimessen sammen med Jussi, Blædel og alle de andre (REKLAME: Læs min anmeldelse af INSTINKT her). Det var en stor dag, og den var 6 timers kørsel fra KBH-Horsens og retur værd.

 

 

Derudover er endnu en gris (marsvin) flyttet ind i familien: Velkommen til Busta.

Busta har boet hos Pernille, Brian og Clara, sammen med sin burkammerat Albot, og de har begge været meget elsket af familien. Jeg har vanligt passet Busta og Albot i ferier, så da Albot desværre gik bort, og Busta stod alene, tog jeg gladelig imod ham. Marsvin må nemlig ikke gå alene, og jeg tænkte, han ville være et godt match med mine to piger, Lama og Bagel (det er han. Han ligger lige nu og bruger Bagel som hovedpude. Det er den slags kærlighed, jeg gerne vil have). Jeg er nu på meget kort tid gået fra 2 grise til 5. De sidste 3 var altså ikke planlagte, but what a girl to do?

 

Lama, Bagel og nyeste medlem i familien, Busta

 

Jeg omfavner fuldt ud min status som crazy guinea pig lady. Grisene gør mig glad hver dag. Lige nu er alle 5 med i Nordjylland på weekend, og de elsker det tykke, siv-agtige græs, der er heroppe på vestkysten. De skulle vide, hvor mange gange jeg har plukket en hel håndfuld mælkebøtter, for derefter at smide dem og skrige højt, fordi der sad en edderkop eller ederkoppepuppe derpå. Ja, jeg har lige gjort det i dag på svampejagt.

 

Derudover er jeg efter Covid-pandemien tilbage på FOF aftenskole og lære Thai, og jeg har været på æblepluk og på Aboretet med en veninde og se på smukke efterårsblade i alle mulige farver. Jeg har derudover endelig fået lov at gå ned på 30 timer på arbejde med start fra 1. november. Jeg er glad og taknemmelig.

 

Foto: Cecilie Krøigaard

 

Nu vil jeg indånde den rene, nordjyske luft, varme mig foran pejsen og senere købe nogle græskar, som jeg vil skære. I morgen har jeg fødselsdag og skal fejre den med min søster og en bedstemorbolle fra Penny Lane, Aalborgs bedste cafe.

 

Tak hvis I har læst med og tak for tålmodigheden under min PC-vandskade-pause. 

Rigtig god søndag derude!

 

Mia N

 

image_print

DEL

2 reaktioner

  1. Vil begynde på Kastanjemanden nu ( ved godt at jeg nok er den sidste i verden, der ikk har set den endnu😅) og holde øje med din altan😃👏🏻👏🏻👏🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Mia N

Plantenørd, bonderøv og amatørblogger

Jeg hedder Mia, er 36 år og oprindeligt nordjyde. Jeg bor nu på Nørrebro i Købehavn på femte år med mine marsvin, kreative projekter, utallige planter, og jeg elsker det. 

Her deler jeg de ting, der optager mig, og som gør mig glad: alt fra planter og oplevelser i Danmark til gyserfilm og test af virkeligt underligt slik.

Velkommen!

Mia N

jeres favoritter
Udforsk
Støt planteværk (reklamelinks)

miasplantevaerk@hotmail.com

søg på bloggen
Søg